Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Όταν τα λεφτά του Παντείου έγιναν κόκκινη Ferrari και τζακούζι

Δεκατρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου οδηγούνται τελικά στη φυλακή τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι αλλά το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί γιατί τα χρήματα από τα ερευνητικά κονδύλια ξοδεύτηκαν σε τζακούζι, φεράρι, πολυτελή είδη, τζάκια, καμινάδες, πολυτελή μάρμαρα και είδη μπάνιου!

Στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ο πρώην πρύτανης του Παντείου Δημήτρης Κώνστας, οι πρώην αντιπρύτανοι Παναγιώτης Γετίμης και Κώστας Παπαθανασόπουλος καθώς και έξι άλλοι κατηγορούμενοι. Οι δικαστές μοίρασαν αθροιστικά 135 χρόνια κάθειρξης στα εννέα πρόσωπα τα οποία ήλπιζαν σε επιεικέστερη αντιμετώπιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κώνστας έκανε λόγο για «πολιτική δίκη» ενώ ο κατηγορούμενος Βλάσης Βεηκοντής λιποθύμισε μέσα στο ακροατήριο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Χρυσή Αυγή για τη σύνοδο του Eurogroup

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά οφείλει να τηρήσει στάση επιθετική έναντι των δανειστών της. Τα αντιλαϊκά μέτρα και οι επαχθείς όροι των δανειακών συμβάσεων πρέπει να καταγγελθούν άμεσα, σε κάθε πεδίο διαπραγμάτευσης.

Όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι παράγοντες του Eurogroup και του ΔΝΤ αντιμετώπιζαν μία πραγματικά εθνική ηγεσία και όχι αυτούς που έφεραν στη χώρα τον εφιάλτη του μνημονίου. Μοναδική λύση στην ελληνική κρίση η απόρριψη των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών και η επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή, με πρώτη προτεραιότητα την εκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων.

Πηγή: Χρυσή Αυγή

Προς συμβιβασμό μεταξύ αντιδίκων οδεύει η πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου!

Είναι μία απο τις υποθέσεις που απασχόλησαν όσο λίγες την κοινή γνώμη, αφού συνδέθηκε με μια ολόκληρη κυβέρνηση και έβαλε στην ζωή μας φράσεις όπως: "ο κομιστής του DVD" (σσ. Θέμος Αναστασιάδης) και "αυτοκτονικός ιδεασμός". Τώρα, φαίνεται να φτάνει στο τέλος της με έναν συμβιβασμό.

Το ενδεχόμενο συμβιβασμού των αντίδικων πλευρών στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων, εξέτασε το Τριμελές Εφετείο, στο εδώλιο του οποίου κάθονται η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Ο εισαγγελέας έδρας, Γ. Αγγελής ήταν αυτός που, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έκανε πρόταση για συμβιβαστική επίλυση της ποινικής υπόθεσης,

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του Βερνίκου

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2012

O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βερνίκου.

Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος

Τώρα ποιός έχει σειρά;
Κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση.
Θα αρχίσει πάλι ο Βενιζέλος να αγορεύει στις τηλεοράσεις... απλά έλεος...!


Μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει offshore εταιρίες


Υπό παραίτηση τελεί  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση και από τον ίδιο εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως, προσθέτει, ο νόμος 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες.

Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο Αλέξης Τσίπρας

Παναγιώτα Καρλατήρα

Σε ένα μονόκλινο δωμάτιο του 8ου ορόφου στου ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ βρίσκεται η σύντροφος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα με το νεογέννητο δευτερότοκο υιό της οικογένειας.

Το υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3.370 γραμμαρίων, γεννήθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης με καισαρική τομή μεν, αλλά αιφνιδιαστικά, καθώς δεν είχε κλειστεί προγραμματισμένο ραντεβού της γυναικολόγου με την 38χρονη Περιστέρα.

Ο τρόπος του τοκετού ήταν μεν μονόδρομος, καθώς και ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού, Παύλος,

Γιάννης Στουρνάρας: Ένας Κνίτης στη θέση του υπουργού Οικονομικών

Α μάλιστα, τώρα έδεσε το γλυκό.
Αντώνη, αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι αμαξοστοιχία!


ΣΤΙΣ 19.30 Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ


Νέος υπουργός Οικονομικών ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη παραίτηση που υπέβαλε ο Βασίλης Ράπανος το απόγευμα της Δευτέρας. «Έχουμε ανηφορικό δρόμο, αλλά η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον πρωθυπουργό έπειτα από την πρόταση για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του ΥΠΟΙΚ.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ,υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Νέος Υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2012

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας.

Δελτίο Τύπου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής

Πολύγυρος, 26 Ιουνίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Ολοκληρώνονται σήμερα 26 Ιουνίου τα γυρίσματα του τηλεοπτικού συνεργείου Γαλλικής τηλεόρασης που φιλοξενούνται τις τελευταίες 2 ημέρες στη Χαλκιδική. Το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας προγραμμάτισε μια σειρά γυρισμάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική, για τις εκπομπές «Vents du Large» και «Grand Large» των καναλιών France 24, Men’s up TV και T.V.5 MONDE.

4ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2012

Κλικ για μεγέθυνση
Διαβάστε το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολυγύρου: