Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αντώνης μιλάει για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Αντώνη για την διεξαγωγή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια για οτιδήποτε και να μιλάει ο Αντώνης, πάντα αξίζει να καθίσουμε να τον ακούσουμε.

Φυσικά και τον αγαπάμε πάντα.

Τέμπη: Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας της κατασκευαστικής εταιρείας βρήκε τραγικό θάνατο


Tο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στα Τέμπη όταν ένας 62χρονος Ιταλός καταπλακώθηκε από βράχους στη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιούσε κλιμάκιο της κοινοπραξίας στην περιοχή για τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Ο 62χρονος ήταν στέλεχος στη κατασκευαστική εταιρία του οδικού άξονα Μαλλιακός-Κλειδί.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών αναμένεται να μείνει κλειστή μέχρι και αύριο λόγω του κινδύνου για κατολισθήσεις έπειτα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους από την Κατερίνη στη Λάρισα μέσω Ελασσόνας.

Εξάλλου κλειστή είναι η επαρχιακή οδός από τη Νέα Φώκαια στην Καλλιθέα, στη Χαλκιδική λόγω κατολισθήσεων και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Πηγή: Hellenic Business

Θα πληρώσει από την τσέπη της η Λούκα Κατσέλη τα 82 εκατομμύρια ευρώ;


Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυρίας Κατσέλη για εξωπραγματικές και υπέρογκες αποζημιώσεις προς τους λιμενεργάτες (περίπου 300.000 ευρώ θα πάρει ο καθένας) για εθελουσία έξοδο. Προφανώς, την ανικανότητα της κας Λούκας θα την πληρώσουμε εμείς.

Επειδή δεν μπορούσε να κατευνάσει αλλιώς τους συνδικαλιστές, φρόντισε να βγει από τη δύσκολη θέση, μοιράζοντας με τη σέσουλα τα λεφτά του ελληνικού λαού σε περίοδο κρίσης.

Για να καταλάβει κανείς το αίσχος και τον παραλογισμό της κατσέλειας απόφασης, ήδη δύο υπουργοί εξέφρασαν δημοσίως την απόλυτη διαφωνία τους: ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση της Κατσέλη "εξωφρενική"...

Πηγή: Πατριωτικός Λόγος

Βεβήλωσαν το Έθνος


Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η πρωτόγνωρη πράξη παρανοϊκών άγνωστων να ανοίξουν τον τάφο και να κλέψουν τη σορό του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, την ημέρα του θανάτου του και παραμονή του πρώτου ετήσιου μνημοσύνου του. Μια πράξη παρανοϊκών άγνωστων που άφησε άφωνο ολόκληρο τον απανταχού της Γης Ελληνισμό.

Σε γραπτή δήλωση της οικογένειας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, αναφέρεται: «Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρούχων, πέραν της θλίψης και της οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλιπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης».

«Οπωσδήποτε δεν είναι Έλληνες (ουσιαστικά και μεταφορικά). Οι σημερινοί νάνοι του ιμπεριαλισμού φοβούνται πάντα τους τεράστιους. Και ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είναι μόνον ένας ογκόλιθος του Ελληνισμού. Είναι ένας παγκόσμιος αγωνιστής της ελευθερίας και δημοκρατίας και το 2004, με το διάγγελμά του, χαστούκισε τις ερυθρές παρειές του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού». Λόγια του Στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου, του αξιωματικού της πρώτης γραμμής, που στις πιο δύσκολες ώρες, εκείνου του μαύρου καλοκαιριού του 1974, υπερασπιζόταν, μαζί με τους λιγοστούς προδομένους στρατιώτες του, την ανατολικότερη εσχατιά του Ελληνισμού, εκεί στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας και στα τουρκοπατημένα βόρεια παράλια της Κερύνειας.

Τιμώντας για πολλοστή φορά τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου, και με την ευχή σύντομα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι νυκτοβάτες ιερόσυλοι, ας θυμηθούμε μαζί τα λόγια με τα οποία έκλεισε το βαρυσήμαντο -υπέρ ελευθερίας, ορθολογισμού, αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων- διάγγελμά του, εκείνον τον ευλογημένο Απρίλη του 2004:

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

«……….Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

»Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για ένα πράγμα, λοιπόν, να είναι σίγουροι οι παρανοϊκοί, ανίεροι και νάνοι νυκτοβάτες: Πάντα θα έχουν απέναντί τους το μένος όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων για τη βεβήλωση και την ιεροσυλία στο σύμβολο αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκφράζοντας τη φρίκη και τον αποτροπιασμό μας για τη σύληση του τάφου ενός ηγέτη που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, ένα και μόνο μήνυμα στέλνουμε: Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ζει καθημερινά στην καρδιά και στην ψυχή μας…

* Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com.

Πηγή: Η Σημερινή

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Συνέντευξη Τύπου στον Πολύγυρο


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax 23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr


Πολύγυρος 17-12-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι πρωταρχική μας ευθύνη να αναδείξουμε την πρόταση του Πρωθυπουργού, να υποστηρίξουμε τις επακόλουθες Κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τον διάλογο και να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις για την εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών που έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μαρία Παυλίδου και η Νομαρχιακή Επιτροπή θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 19/12 και ώρα 10.30 το πρωί στα Γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Πολύγυρο.


Από το Γραφείο Τύπου

Ομιλία στην Τρίγλια: Τοπική Αυτοδιοίκηση - Καποδίστριας 2


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax 23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr


Πολύγυρος 17-12-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με τον Τομέα Επιμόρφωσης διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 18/12 ώρα 6.00 μ.μ. στην Τρίγλια, στην Αίθουσα Συλλόγου Τριγλιανών με θέμα :

Τοπική Αυτοδιοίκηση – Καποδίστριας 2

με εισηγητή τον κ. Κων/νο Μποτόπουλο τ. Ευρωβουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Από το Γραφείο Τύπου

Γυαλιά - καρφιά το κέντρο της πόλης της Καβάλας από κουκουλοφόρους

Πρωτοφανή σε όγκο και μαζικότητα χτυπήματα σε τράπεζες της Καβάλας, είχαμε χθες το βράδυ στις 9.30 ακριβώς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από αυτόπτες μάρτυρες, γύρω στους 40 κουκουλοφόρους νεαρής ηλικίας ξεκίνησαν από το πάρκινγκ της Ροδόπης και κατευθυνόμενοι οι μισοί στην Βενιζέλου και οι άλλοι μισοί στην Ερυθρού Σταυρού, έσπασαν τα τζάμια τεσσάρων τραπεζών και του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και πέταξαν στο εσωτερικό των τραπεζών βόμβες Μολότωφ. Οι φωτιές προξένησαν σημαντικές ζημιές στις Τράπεζες ALPHA και Κύπρου και στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και λιγότερες στην Εθνική και στην FBBank.

Στη διασταύρωση της Βενιζέλου με την Δαγκλή κατέβαινε αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ με 4 αστυνομικούς, στους οποίους οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες Μολότοφ ακινητοποιώντας τους. Το περιπολικό τυλίχτηκε στις φλόγες και ευτυχώς εκείνη την ώρα είχε έρθει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και την έσβησε. Μετά τα χτυπήματα, οι κουκουλοφόροι χάθηκαν στα στενά, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που είχε και η αστυνομία, κατευθύνθηκαν στο ΤΕΙ.

Σε όλη τους την διαδρομή οι κουκουλοφόροι πετούσαν κάδους απορριμμάτων μέσα στους δρόμους και τους έβαζαν φωτιά. Όλα τα επεισόδια δεν κράτησαν πάνω από 10 λεπτά, ενώ επικράτησε χάος από τους συναγερμούς των τραπεζών που χτυπούσαν και κάποια δακρυγόνα που έπεσαν. Η περιοχή μετά από αυτά θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ σιγά-σιγά άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος που ρωτούσε να μάθει τι έγινε. Οκτώ άνδρες της ΠΥ με επικεφαλής τον διοικητή Παναγιώτη Ντικούδη ξεκίνησαν να σβήνουν τις φωτιές στις τράπεζες, βοηθούμενοι και από εθελοντές πυροσβέστες.

Δεκάδες καταστηματάρχες που βρέθηκαν στην περιοχή, ανάσαναν ανακουφισμένοι αφού δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα άλλο κατάστημα. Πάντως κίνδυνος υπήρξε για σπίτια και γραφεία που βρίσκονται πάνω από τις τράπεζες, αφού αν επεκτεινόταν η φωτιά η κατάσταση θα ήταν δύσκολη. Αυτόπτης μάρτυρας ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και όπως δήλωσε στην "Ε", ήταν ιδιαίτερα αυτά τα επεισόδια. "Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση μίσους προς το σύστημα και τους τραπεζίτες, είπε, αλλά μια πολύ επικίνδυνη ενέργεια σε βάρος αθώων πολιτών. Οι κατοικίες που υπάρχουν πάνω από τις τράπεζες, κινδύνευσαν άμεσα. Η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις. Περιμένω από την αστυνομία να αντιδράσει σωστά, και η κοινωνία μας να καταλάβει τι είναι εκείνο που ωθεί αυτά τα παιδιά στο πολιτικό περιθώριο".

Χαρακτήρισε δε κακουργηματικές τις πράξεις χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση, ενώ δεν γνώριζε αν είχε επέμβει η εισαγγελέας για να ερευνήσει την πληροφορία ότι οι κουκουλοφόροι είχαν μπει στο ΤΕΙ.

Δηλώσεις έκανε και ο αστυνομικός διευθυντής Παρασκευάς Μαραπίδης που μίλησε για ομάδα 15-20 νεαρών κουκουλοφόρων ατόμων που ήρθαν από την Δαγκλή, με προφανή σκοπό να κάνουν ζημιές στις τράπεζες. "Περιπολικό της ΟΠΚΕ που εκείνη την στιγμή έκανε περιπολία τους αντιλήφθηκε στην γωνία της Δαγκλή, αλλά ενώ κινήθηκε εναντίον τους πέταξαν 4 Μολότωφ και τους σταμάτησαν, είπε ο κ. Μαραπίδης. Τους κυνήγησαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ, αλλά οι κουκουλοφόροι χάθηκαν μέσα στα στενά. Οι πληροφορίες που έχουμε για κατεύθυνση προς το ΤΕΙ ερευνώνται. Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν περισυνελέγησαν και θα αξιοποιηθούν". Εδώ να σημειώσουμε ότι στην σπασμένη τζαμαρία του Ταχυδρομείου βρέθηκαν και ίχνη αίματος που μπορούν να αξιοποιηθούν.


Στην περιοχή βρέθηκαν ακόμη ο υπερνομάρχης Κώστας Τάστης, ο διευθυντής της νομαρχίας Κίμων Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Τάσος Χατζηαναστασίου, υπάλληλοι των τραπεζών και πολλοί συμπολίτες μας, που σχολίαζαν ποικιλοτρόπως τα πρωτοφανή γεγονότα. Μετά την κατάσβεση από την Π.Υ. ξεκίνησε ο καθαρισμός των χώρων και των πεζοδρομίων από τις σπασμένες τζαμαρίες, ενώ και η υπηρεσία καθαριότητας επενέβη για να μαζέψει τους κάδους και τα σκουπίδια που σκορπίστηκαν στους δρόμους. Εκεί και η Δημοτική Αστυνομία, άνδρες της οποίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε τα μεσάνυχτα και σήμερα το πρωί θα μετρηθούν οι ζημιές, ενώ τα καταστήματα των τραπεζών φυλάσσονταν όλη νύχτα από την αστυνομία και ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.

Μάκης ΛΙΟΛΙΟΣ

Πηγή: Εβδόμη

Εξουσία και “Χαρισματικοί” Ηγέτες


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Εξουσία σημαίνει ισχύ ή δύναμη, δηλαδή την ικανότητα κάποιου να έχει και να ασκεί, να απαιτεί και να πετυχαίνει υπακοή, πειθαρχία, συμμόρφωση στα προστάγματά του και στην εκπλήρωση στόχων που αυτός θέτει έστω και άν η εκπλήρωσή τους απολήγει σε καθοριστική διαμόρφωση της ζωής, των ενδιαφερόντων, όπως ακόμα και των συμφερόντων αυτών που τον ακολουθούν. Οι παράγοντες που καθορίζουν τις διαδικασίες ανέλιξης σε θώκους εξουσίας είναι πολλοί.

Στο κληρονομικό δίκαιο οι επίγονοι κερδίζουν τη θέση εξουσίας ακριβώς επειδή είναι παιδιά των κατόχων αυτών των θέσεων (αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε βασιλικές οικογένειες αλλά και σε πληθώρα δημοκρατιών). Άλλη μέθοδος είναι η απειλή ή και η χρήση «ωμής βίας» και η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων «πλύσης εγκεφάλου» της κοινής γνώμης (των ψηφοφόρων).

Υπάρχουν, επιπρόσθετα, οι περιπτώσεις προσώπων που κατέχουν εξειδικευμένες και ακόμα ατόμων που κατέχουν πολύτιμη εμπειρία (η οποία συχνά αλλά όχι και υποχρεωτικά συμβαδίζει με την ηλικία τους) και, τελικά, υπάρχει και η περίπτωση «χαρισματικής προσωπικότητας».

Όλα αυτά κάποια στιγμή οδηγούν στο θώκο της εξουσίας.

Τι είναι «Χάρισμα»

Κοινωνιολογικοψυχολογικές ερευνητικές προσπάθειες μας επιστρέφουν στις έννοιες του τύπου που είχαν περιγράψει οι αρχαίοι Ελληνες με τον όρο «χαρισματικός ηγέτης». Οι σχετικές έρευνες επισημαίνουν ότι το χάρισμα έχει και τις...κακοτοπιές του. Ο Αμερικανός Πρόεδρος John Kennedy το είχε και το χρησιμοποίησε αλλά το ίδιο έκανε και ο Αδόλφος Χίτλερ με τα γνωστά στις δύο περιπτώσεις αποτελέσματα. Οταν το χάρισμα χρησιμοποιηθεί σωστά και ηθικά αποτελεί ευλογία αλλά ως όπλο στα χέρια ανθρώπων χωρίς ηθικές αναστολές, τσαρλατάνων, απατεώνων και μεγαλομανιακών ατόμων απολήγει σε κατάρα καθώς ένας τέτοιου τύπου χαρισματικός ηγέτης μπορεί να καθοδηγήσει ολόκληρο λαό, ακόμη και στην καταστροφή.

Το χάρισμα δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το μάθει, να το αποκτήσει, να το καλλιεργήσει. Δεν διδάσκεται σε Πανεπιστήμια και σχολές παραγωγής ηγετικών στελεχών. Μολονότι, όμως, είναι πραγματικά δύσκολο να το ορίσει κανείς επακριβώς, είναι επίσης εντυπωσιακά εύκολο να το εντοπίσουμε ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας συγκεκριμένων ατόμων. Αν και το χάρισμα δεν το αποκτάμε με εκπαίδευση παραθέτω επιλεκτικά μερικές πτυχές προσωπικότητας χαρισματικών ατόμων και ηγετικών στελεχών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε επιστημονικά και άλλα περιοδικά που αξίζει να δούμε για να έχουμε κάποια χρήσιμα σημεία αναφοράς:

(1) απλοποίηση και υπερβολή

Τα χαρισματικά άτομα διαθέτουν σε εντυπωσιακό βαθμό την ικανότητα να απλοποιούν σύνθετες έννοιες και να τις μεταβιβάζουν στους υφισταμένους ή ακολούθους τους. Το καταφέρνουν κάνοντας χρήση συμβόλων, αναλογιών, και μεταφορικών εννοιών με αποτέλεσμα να γίνονται κατανοητά ακόμη και από τον εργαζόμενο ή ακόλουθο με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης. Εδώ είναι χρήσιμο και το παράδειγμα του Προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan ο οποίος θεμελίωσε όλη του τη στρατηγική σε δύο απλές έννοιες «ισχυρή άμυνα και λιγότερο Κράτος...»

(2) Ρισκάρουν με ρομαντική διάθεση

Οι χαρισματικοί ηγέτες έχουν κλίση προς το ρίσκο, διακινδυνεύουν συχνά και πολλές φορές δηλώνουν ότι αισθάνονται κενοί όταν τους λείπει το στοιχείο του κινδύνου, όταν δεν ρισκάρουν. Η τάση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί μέσα από την υποκειμενική ανάγκη των χαρισματικών να διανοίξουν μονοπάτια εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν έστω και εάν τελικά η προσπάθειά τους αποτύχει. Η μελέτη χαρισματικών προσωπικοτήτων φέρνει στο φώς μιά ενδιαφέρουσα άποψη για αυτήν την πιθανότητα της αποτυχίας και συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο χαρισματικός ηγέτης και όταν ακόμη αποτύχει σε μιά παρακινδυνευμένη προσπάθειά του το θάρρος που επιδείχνει, ίσως και το «θράσος» ενισχύει ακόμη πιό πολύ στα μάτια των συνεργατών και ακολούθων του το χάρισμά του!

(3) Περιφρονούν το Κατεστημένο

Τα χαρισματικά άτομα είναι συχνά επαναστάτες που αντιμάχονται το κατεστημένο και ενώ φαίνονται ιδιόρυθμα ουσιαστικά αυτή η εικόνα της ιδιορυθμίας και της «παραξενιάς» τους υπογραμμίζει την χαρισματική τους προσωπικότητα.

(4) Παίρνουν τη θέση του αντιπάλου

Τα χαρισματικά άτομα διακρίνονται από την τάση και την ικανότητά τους να «φορούν τα παπούτσια του αντιπάλου», να παίζουν το ρόλο που ο λαός μας αποκαλεί «συνήγορο του διαβόλου» να προσπαθούν να καταλάβουν πώς αισθάνεται ο απέναντι, ο ανταγωνιστής, ο αντίπαλος και τι θα ζητούσε από εμάς ή τί θα μας έκανε εάν του δινόταν η ευκαιρία.

(5) Σπρώχνουν και δαγκώνουν

Οι χαρισματικοί ηγέτες έχουν την τάση να πικάρουν, καθώς σπρώχνουν, τσιμπούν, δαγκώνουν σε μιά προσπάθεια να βγάλουν το καλύτερο δυνατό εαυτό στους συνεργάτες, υφισταμένους ή ακολούθους τους για να τους δώσουν το 110% του καλύτερου εαυτού τους !

Κλείνοντας τι θα μπορούσα να πώ, επιγραμματικά, για τα άτομα που διαθέτουν χάρισμα; Απλά ότι χρειάζεται να λειτουργούν με μιά υποκειμενική πυξίδα η οποία θα τους οδηγεί πάντοτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το χάρισμα μπορεί, όπως συχνά μας έχει διδάξει η ιστορία, να αποδειχθεί θετική ή και αρνητική , δημιουργική ή και καταστροφική δύναμη.

Ο Κυριάκος, η Ντόρα και ο Βαρθολομαίος ... ή απλά έλεος ...


Δηλαδή για να το πούμε κομψά, πιο κομψά δεν γίνεται, ο Βαρθολομαίος... έχει λαλήσει να το πούμε; Από την μία η Coca Cola από την άλλη η Ντόρα, θα παίζει και σε διαφημίσεις σε λίγο;

Τυχερή η Βόρεια Πιερία με το νερό της Μόρνας




Εάν ανοίξουν την βάνα που πηγαίνει το νερό της Μόρνας στην Βόρεια Πιερία ...ξέρετε τι θα πιούν; Σούπα ...

Θ.Κ. Πιέριος

Ζημιές σε τράπεζες από κουκουλοφόρους στην Καβάλα


Υλικές ζημιές σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Καβάλας προκάλεσε απόψε ομάδα κουκουλοφόρων. Οι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Βενιζέλου και με σφυριά κατέστρεψαν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου. Κατά την αποχώρησή τους οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους που βρίσκονταν μπροστά στην τράπεζα, ενώ κατέστρεψαν και ένα εξωτερικό ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Αμέσως μετά κινήθηκαν στην οδό Ερυθρού Σταυρού όπου με σφυριά προκάλεσαν υλικές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο κατάστημα της FB Bank. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους πέταξαν στη μέση του οδοστρώματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε να σβήσει τις φωτιές, ενώ η ομάδα των κουκουλοφόρων διέφυγε. Το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας διενεργεί προανάκριση.

Πηγή: Καθημερινή