Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Βεβήλωσαν το Έθνος


Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η πρωτόγνωρη πράξη παρανοϊκών άγνωστων να ανοίξουν τον τάφο και να κλέψουν τη σορό του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, την ημέρα του θανάτου του και παραμονή του πρώτου ετήσιου μνημοσύνου του. Μια πράξη παρανοϊκών άγνωστων που άφησε άφωνο ολόκληρο τον απανταχού της Γης Ελληνισμό.

Σε γραπτή δήλωση της οικογένειας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, αναφέρεται: «Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρούχων, πέραν της θλίψης και της οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλιπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης».

«Οπωσδήποτε δεν είναι Έλληνες (ουσιαστικά και μεταφορικά). Οι σημερινοί νάνοι του ιμπεριαλισμού φοβούνται πάντα τους τεράστιους. Και ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είναι μόνον ένας ογκόλιθος του Ελληνισμού. Είναι ένας παγκόσμιος αγωνιστής της ελευθερίας και δημοκρατίας και το 2004, με το διάγγελμά του, χαστούκισε τις ερυθρές παρειές του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού». Λόγια του Στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου, του αξιωματικού της πρώτης γραμμής, που στις πιο δύσκολες ώρες, εκείνου του μαύρου καλοκαιριού του 1974, υπερασπιζόταν, μαζί με τους λιγοστούς προδομένους στρατιώτες του, την ανατολικότερη εσχατιά του Ελληνισμού, εκεί στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας και στα τουρκοπατημένα βόρεια παράλια της Κερύνειας.

Τιμώντας για πολλοστή φορά τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου, και με την ευχή σύντομα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι νυκτοβάτες ιερόσυλοι, ας θυμηθούμε μαζί τα λόγια με τα οποία έκλεισε το βαρυσήμαντο -υπέρ ελευθερίας, ορθολογισμού, αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων- διάγγελμά του, εκείνον τον ευλογημένο Απρίλη του 2004:

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

«……….Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

»Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για ένα πράγμα, λοιπόν, να είναι σίγουροι οι παρανοϊκοί, ανίεροι και νάνοι νυκτοβάτες: Πάντα θα έχουν απέναντί τους το μένος όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων για τη βεβήλωση και την ιεροσυλία στο σύμβολο αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκφράζοντας τη φρίκη και τον αποτροπιασμό μας για τη σύληση του τάφου ενός ηγέτη που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, ένα και μόνο μήνυμα στέλνουμε: Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ζει καθημερινά στην καρδιά και στην ψυχή μας…

* Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com.

Πηγή: Η Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: