Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ισοβίτης ζήτησε αντάλλαγμα για να μιλήσει για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου


"Πριν λίγο στο Mega της Κύπρου είπαν, ότι ισοβίτης ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας για την υπόθεση της κλοπής των... λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Του ζήτησε ανταλλάγματα για να δώσει πληροφορίες"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: OnlinePress

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αν αληθεύει αυτή η πληροφορία. Για ότι μαθαίνουμε θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Καποδίστριας 2: Να μην χαίρεται ο Ψωμιάδης


Αν νομίζετε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας πως θα μας καβαλήσει στο σβέρκο σαν Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο Ψωμιάδης, είστε πολύ γελασμένοι.

Κατ' αρχήν θα γίνουμε ρεζίλι αν τον ψηφίσουμε. Αυτός δεν κάνει για Περιφερειάρχης, περισσότερο ταιριάζει σε τσίρκο.

Επειδή σεβόμαστε και την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας, πολύ απλά δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον Ψωμιάδη για Περιφερειάρχη. 'Η θα βάλετε κάποιον σοβαρό άνθρωπο ή δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον συγκεκριμένο.

Τα λέμε από τώρα γιατί δεν θα αργήσει να γίνει η επιλογή των υποψήφιων Περιφερειαρχών από τα κόμματα.

Δεν φτάνει που ήταν λαγός, που λίγο έλειψε να κάνει χοντρή ζημιά στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, σιγά να μην τον ψηφίσουμε εκβιαστικά γιατί πήρε 10% στις εσωκομματικές εκλογές.

Δύο θητείες στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι αρκετές, υπάρχουν και νέα πρόσωπα για την θέση του Περιφερειάρχη. Άλλωστε ο κόσμος ζητάει από τον Αντώνη Σαμαρά νέα πρόσωπα και ανανέωση παντού.

Ο Γιάννης Δριβελέγκας στην Κοπεγχάγη


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 15 έως 19 Δεκεμβρίου 2009 μαζί με τους κ.κ. Καρτάλη Κωνσταντίνο, Κυριάκο Μητσοτάκη, Παπαδημητρίου Έλσα και Τσίπρα Αλέξη.

Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και συμμετέχουν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη Ντίνα και οι Υφυπουργοί Κουβέλης Σπύρος και Μανιάτης Γιάννης.

Με τις θυσίες των άλλων


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Και τώρα; Τώρα που τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο θα υιοθετήσουμε την άποψη πως πρέπει να γίνουν θυσίες προκειμένου να επιβιώσουμε. Αλλά πάλι θα εννοούμε τις θυσίες των άλλων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων ανακοίνωσε πως ο κλάδος, (από τους πιο καλά αμειβόμενους) δέχεται πάγωμα των μισθών αλλά σε καμιά περίπτωση μείωση. Λίγο πολύ, κάτι τέτοιο εννοούν όλοι , όταν μιλούν για την κρίση. Και βέβαια υπάρχει η άποψη (καθ όλα σωστή νομίζω) πως την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και δεν γίνεται να την πληρώσουν αυτοί. Συμφωνώ. Την κρίση την δημιούργησαν γιάπηδες, λαιφστυλάδες, γκουρού και φωτεινοί παντογνώστες της ευημερίας.

Αν μια κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, και αν πολύ περισσότερο θέλει να έχει κοινωνική συναίνεση, πρέπει να δείξει αξιοπιστία. Δηλαδή να αποδείξει πως η επίκληση της άσχημης κατάστασης δεν γίνεται για να πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι ίδιοι. Τα χαμηλά και μη κρυφά εισοδήματα.

Πριν από μέρες, έγινε η σχετική επικοινωνιακή ανακατωσούρα με την“ανακάλυψη” για τους “φτωχούς” γιατρούς του Κολωνακίου. Γιατροί με ενοίκια ιατρείου μερικών χιλιάδων ευρώ που δήλωναν εισοδήματα ανειδίκευτου εργάτη. Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα; Πότε θα πληρώσουν;

Σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2009, οι σύγχρονοι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας κάνουν μηδενική φορολογική δήλωση. Και ο υπάλληλος γραφείου φορολογείται γιατί δεν μπορεί να κρύψει εισόδημα. Το κράτος, οι κυβερνήσεις αν θέλετε το ανέχονται. Γιατί απλώς ο Θεσσαλικός κάμπος και οι “ευαίσθητες” πολιτικά ομάδες των κακομαθημένων επιδοτούμενων, που έκαναν τα κονδύλια για τις αναδιαρθρώσεις καλλιέργειας 4επί 4, είναι αυτοί που μετακινούμενοι βγάζουν κυβερνήσεις.

Σε μια χώρα που η ίδια η εφορεία εκβιάζει λέγοντας “δώσε αυτό το ποσό για περαίωση αλλιώς θα σου κάνω έλεγχο”, δηλαδή τη δουλειά της, τι περιμένει κανείς; Το 98% των Ελλήνων πιστεύει πως υπάρχει στη χώρα διαφθορά. Δηλαδή ποιος διαφθείρει και διαφθείρεται, το άλλο 2% ; Η ενοχή των κυβερνήσεων, τα λαμόγια αν θέλετε επί το λαϊκότερο, υπάρχουν γιατί παίρνουν άδεια από την μικρή συνενοχή που βολεύει τον καθένα μας. Η Ελλάδα δανείζεται και ξαναδανείζεται, όχι να δημιουργήσει υποδομές ή σύγχρονη υπόσταση αλλά για να καλύψει μια συνεχή ανάγκη σε διασπάθιση χρήματος και ψευδείς ανάγκες.

Επί δεκαετίες ζούμε με δανεικά και πράγματα που δεν δικαιούμαστε. Μια χώρα παραδομένη στον μεγαλοϊδεατισμό της ευημερίας και στην μικρότητα των στόχων. Δίπλα σε ένα παρασιτικό κράτος δημιουργήσαμε τις παρασιτικές μας αντιλήψεις. Βαφτίσαμε τις φυσικές δυσκολίες της ζωής, την καθαρή επιβίωση ,πίεση. Και την υπευθυνότητα ψυχαναγκασμό. Δημιουργήσαμε στα παιδιά μας την ανάγκη να ζούνε με 3.000 ευρώ τον μήνα, όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παίρνουν 700.

Και ξαφνικά ο οικονομικοκοινωνικοψυχολογικός κόμπος έφτασε στο χτένι. Εκ των πραγμάτων πρέπει να τον λύσουν αυτοί που κυβερνούν. Και χρειάζεται κοινωνική συναίνεση. Σίγουρα σε όλα αυτά υπάρχει το πρωτεύων και το δευτερεύων. Αυτοί με την βασική ευθύνη και οι υπόλοιποι με την παράγωγη. Όσοι χρωστούν στο ΙΚΑ δισεκατομμύρια και οι άλλοι με μια οικοδομή. Οι μετρ της παραοικονομίας και τα γκαρσόνια της κακής οικονομίας. Ας ξεκινήσουν λοιπόν από το πρωτεύων για να δημιουργήσουν την αναγκαία κοινωνική συναίνεση.

Την αξιοπιστία που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση η οποία καλείται να λύσει το πιο σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Το να ξεκινήσει με αυτούς που έχουν και πρέπει να συμβάλουν είναι δύσκολο ως πολιτική απόφαση. Είναι τέτοια η παγιωμένη αντίληψη που μάλλον στο μυαλό των υπουργών θα φαντάζει κάτι σαν επανάσταση και ας είναι το αυτονόητο.

Αφού λύσουν την δυσκολία του μυαλού τους, μπορούν να προχωρήσουν σε αυτό που πραγματικά είναι δύσκολο. Στον επαναπροσδιορισμό της χώρας, των αξιών και των οικονομικών μεγεθών. Στο κονταροχτύπημα με τις πιο παράλογες αντιλήψεις βολέματος, διαφθοράς, κενού ευδαιμονισμού και ουσιαστικού παραγοντισμού. Γιατί έχουμε μάθει να θέλουμε τις θυσίες των… άλλων. Επειδή ακριβώς, όλοι δεν θυσιάζονται το ίδιο σε αυτή τη χώρα.

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314
fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Αθηνών : 210 3709255
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com


Πολύγυρος : 14-12-09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη

Σας ενημερώνουμε ότι η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης την 10-12-09, θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 17-12-09.

Μένουν στο σκοτάδι οι έρευνες της Αστυνομίας


Συνεχής Ενημέρωση για τις έρευνες της ανεύρεσης της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της βεβήλωσης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και της κλοπής της σορού του.

ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΑ
Η υπόθεση θα διαλευκανθεί


ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

Τέσσερις μέρες μετά τη βεβήλωση του τάφου και την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου η ηγεσία της Αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται κυριολεκτικά στην πρίζα, προσπαθώντας να δώσει ερμηνείες στα κίνητρα των δραστών της αποτρόπαιης αυτής πράξης.

Ειδικοί αξιωματικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας αναλύουν νυχθημερόν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ιερόσυλη αυτή πράξη και συζητούν όλα τα πιθανά σενάρια και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα-πονοκέφαλοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα:

1) Ποια τα κίνητρα πίσω από τη σύληση του τάφου και την κλοπή της σορού;

2) Πόσο μπορεί να έχει βάση η σκέψη για ξένο δάκτυλο στην υπόθεση και γιατί ο ξένος δάκτυλος να θέλει να κλέψει το λείψανο του πρώην Προέδρου;

3) Πώς μπορούν να διατηρούν το λείψανο μετά από τόσες μέρες;

4) Έχουν λόγο οι δράστες να διατηρούν το λείψανο ή το ενταφίασαν ή το εξαφάνισαν;

5) Πώς μπορούν 5-6 άτομα, τα οποία εικάζεται ότι πήραν μέρος στην κλοπή του λειψάνου να εξακολουθούν επί τόσες μέρες να βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια και ευθυγράμμιση και να μη «σπάσει» κανένας;

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε στη «Σ» ότι πρόκειται για οργανωμένη ενέργεια, αφού η εκταφή ενός φερέτρου είναι δύσκολη, χρονοβόρα και επίπονη εργασία.

Ο κ. Ματσάκης είπε ότι πρόκειται για περίεργη υπόθεση, η οποία θα πρέπει να λυθεί περισσότερο με το μυαλό παρά με τα τεκμήρια.

«Το λείψανο», μας είπε, «θα πρέπει να είναι κάπου που η οσμή η οποία αναδύεται από αυτό, λαμβάνοντας υπόψη πως η επαφή με το περιβάλλον επιταχύνει τη σήψη, να μην μπορεί να κινήσει τις υποψίες των περιοίκων.

Εκτός και αν είναι σε σακούλι, το οποίο κλείνει αεροστεγώς.

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ουσίες η οποίες χρησιμοποιούνται στη διαδικασία ταρίχευσης ή και φορμόλη, όμως η χαρακτηριστική και έντονη οσμή της θα προκαλούσε άλλα προβλήματα».

Σε ερώτηση εάν η ειδική μαύρη σακούλα (body- bag) που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για τη μεταφορά των πτωμάτων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο κ. Ματσάκης μάς είπε ότι «τα body- bags κλείνουν αεροστεγώς και περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την οσμή η οποία θα μπορούσε με ένα αποσμητικό χώρου ή μια κολόνια να εξουδετερωθεί σε ένα βαθμό.

«Οι σακούλες αυτές, όμως, δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από ιδιώτες.

Από την άλλη δεν νομίζω ότι ο ασβέστης που βρέθηκε στον τάφο ρίχτηκε μόνο για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Νομίζω ότι τον έριξαν και για σκοπούς απολύμανσης ιδιαίτερα πάνω στο λείψανο για δική τους προστασία από τα υγρά του σώματος αλλά και για την οσμή.
Εκτός από οργανωμένοι ήταν και διαβασμένοι οι δράστες.

Ήξεραν πώς να χειριστούν το όλο θέμα. Δεν αποφάσισαν ξαφνικά να ξεθάψουν ένα λείψανο. Θα είχαν μελετηθεί τα πάντα. Πώς θα το ξεθάψουν, πώς να το διατηρήσουν, πώς να το μεταφέρουν και πού να το κρύψουν».

Τη λύση θα τη δώσει το μυαλό

Ο κ. Ματσάκης προσθέτει:

«Γεννώνται ερωτηματικά για το πώς μετακίνησαν την πλάκα χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Τα ρούχα τους θα πρέπει να ήταν λασπωμένα. Τι φορούσαν; Παπούτσια; Γαλότσες;
Δεν θα μπορούσε να γυρίσει κάποιος σπίτι του και να μην κινήσει την περιέργεια των οικείων του για την κατάστασή του.

Πρέπει να γίνει μια ψυχολογική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έδρασαν για να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Να κάτσουν οι ειδικοί της Αστυνομίας να σκεφτούν τα πάντα ξανά και ξανά.
Όλα εξαρτώνται και από το κίνητρο. Εάν το κίνητρο ήταν να εξαφανίσουν το λείψανο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Θα το έχουν ρίξει κάπου, σε ένα αχρησιμοποίητο πηγάδι ή μπορεί να το έχουν θάψει οπουδήποτε και τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να φανερωθεί».

Μου θυμίζει καταδρομική επιχείρηση

Ο κ. Ματσάκης τονίζει ότι η όλη μακάβρια εργασία τού θυμίζει καταδρομική επιχείρηση. «Σκληροτράχηλοι άντρες, οι οποίοι ήξεραν πώς να κινηθούν, πώς να δράσουν, πώς να μην αφήσουν ίχνη, πώς να οργανώσουν και να εκτελέσουν ακολουθώντας διαταγές με ψυχραιμία και συντονισμό κινήσεων.

Σκεφτείτε νύκτα υπό καταρρακτώδη βροχή, μέσα σε ένα νεκροταφείο, να σκάβεις έναν τάφο για να ξεθάψεις ένα λείψανο, το οποίο θα πρέπει να αντικρίσεις, να το αγγίξεις, να το μυρίσεις, να το μεταφέρεις και να το κρύψεις εδώ και τέσσερις μέρες και κανένας να μη μάθει το παραμικρό.

Κάποιος από το στενό περιβάλλον των δραστών πρέπει να ξέρει, να αντιλήφθηκε ότι κάτι έγινε εκείνο το βράδυ, ας ψάξουν οι ανακριτές και αυτό το σημείο.

Εύχομαι πάντως σύντομα να βρεθεί, κάτι που θα οδηγήσει την Αστυνομία στους δράστες, γιατί όσο περνούν οι μέρες τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα».

Ελπίζει ο Υπουργός

Σε δηλώσεις για την εξέλιξη των ερευνών, πάντως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει έστω και η παραμικρή ένδειξη που θα οδηγήσει τους ανακριτές στη λύση της.

«Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Λουκά.

Πηγή: Σημερινή

Η Ελλάδα να στείλει ειδικούς στην Κύπρο για την ανεύρεση της σορού


Η Ελλάδα είναι Εγγυήτρια Δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει σαφείς υποχρεώσεις προς την Κύπρο.

Ήδη έπρεπε η Κυπριακή Κυβέρνηση να έχει ζητήσει βοήθεια από την Ελληνική. Από την στιγμή που δεν το έχει κάνει, η Ελλάδα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να στείλει αξιωματικούς για να κάνει έρευνες.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός η κλοπή της σορού του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος. Τι περιμένουν;

Η κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου και η μη ανεύρεση της, αποτελεί Εθνική ντροπή.

Για πόσο ακόμα η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου θα παριστάνει τον απλό παρατηρητή;

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είναι Εθνικός Ηγέτης για το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνισμού. Αυτή η προσβολή δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάτι πρέπει να γίνει για να βρεθεί η σορός.

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την ιεροσυλία


Αλλοθι είχαν οι τρεις στρατιωτικοί που κλήθηκαν για ανάκριση - Με διακριτικό τρόπο εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ξένοι

Του Κώστα Βενιζέλου

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της σορού του Τάσου Παπαδόπουλου, η οποία απήχθη από ιερόσυλους τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ένα στοιχείο που είναι πιθανόν να αποδεχθεί χρήσιμο, είναι ίχνη παπουτσιών, που βρέθηκαν σε διπλανό τάφο, όπου εκτιμάται ότι οι δράστες καθάρισαν τα υποδήματά τους.

Σενάρια

Οι Διωκτικές Αρχές έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίσουν κάποια σενάρια και να αποκλείουν κάποια ενδεχόμενα. Οι πρώτες κινήσεις έδειχναν από μέρους της αστυνομίας ότι προσανατολίζονταν προς την κατεύθυνση ακροδεξιών οργανώσεων, αυτό όμως έχει αποκλεισθεί.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή είχαν προσαχθεί για ανάκριση Ελλαδίτης χαμηλόβαθμος στρατιωτικός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση, όπως και άλλοι δυο στρατιωτικοί που συνδέονται μαζί του.

Ωστόσο, από τις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι τρεις προέβαλαν ατράνταχτο άλλοθι και φαίνεται να μην έχουν σχέση με την κλοπή των λειψάνων του τέως προέδρου.

Ξένοι...

Το ενδεχόμενο την επαίσχυντη αυτή ενέργεια να την έχουν διαπράξει ξένοι, είναι ένα σενάριο που εξετάζεται πολύ σοβαρά. Ωστόσο, υπάρχει μια προσεκτική διαχείριση του θέματος αυτού τόσο από την Αστυνομία όσο και από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους για ευνόητους λόγους.

Παρόλο που δεν αποκλείεται η αρπαγή της σορού να συνδέεται με υπόθεση λύτρων, αυτό δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος ως ενδεχόμενο. Πάντως, οι βέβηλοι ενήργησαν με «χειρουργικό» τρόπο, δηλαδή άνοιξαν τον τάφο, πήραν τη σορό χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά ή να προβούν σε πράξεις βεβήλωσης.

Η ασημένια εικόνα της Παναγιάς, η οποία είχε τοποθετηθεί στα χέρια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, και την οποία οι δράστες την πέταξαν έξω από τον τάφο προκαλεί ερωτήματα.

Τη εικόνα παρέλαβε η κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου, Αναστασία, η οποία την κρατούσε διακριτικά στο μνημόσυνο του τέως προέδρου που τελέστηκε το Σάββατο. Οι δράστες έσβησαν τα ίχνη τους με ασβέστη ενώ τους βοήθησε και η βροχή. Οι διαμένοντες στην περιοχή δεν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε και όπως έχει ήδη μεταδοθεί, υπήρξε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, γεγονός που εξετάζεται ως ενδεχόμενο που συνδέεται με την πράξη.

Συλλαλητήριο

Το μνημόσυνο του τέως προέδρου, το Σάββατο, εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο υπέρ των θέσεών του. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, o Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κυπριακών και ελληνικών κομμάτων.

Πηγή: Ημερησία

Eισβολή και βανδαλισμοί κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ


Άγριο ξύλο με τραυματισμούς χθες βράδυ στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τριάντα άγνωστοι εισέβαλαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων και έσπασαν τους φοιτητές στο ξύλο, την ώρα που εργάζονταν στα μαθήματά τους.

Η συμπλοκή πήρε διαστάσεις, καθώς κάποιος φοιτητής ειδοποίησε άλλους συμφοιτητές τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και προσέτρεξαν να βοηθήσουν. Λίγο αργότερα οι άγνωστοι, που φορούσαν κράνη, κουκούλες και κρατούσαν λοστούς και καδρόνια, αποχώρησαν αφήνοντας πίσω αιμόφυρτους ορισμένους φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές της σχολής.

"Μετά από ένα 10ήμερο νέων ανούσιων συζητήσεων σχετικά με το άσυλο, και υπό το πρίσμα συμβάντων όπως αυτό, πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως προϊστάμενοι ακαδημαϊκών μονάδων του ιδρύματος", αναφέρει σε επιστολή που κοινοποίησε στους συναδέλφους του ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκος Μουσιόπουλος.

Πηγή: Foreign Press

Ωσεί παρών!

* Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Ντίνου Ηλιάδη, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής και το οποίο γράφτηκε προτού γίνει γνωστή η αποτρόπαια πράξη της σύλησης του τάφου του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου:

Πρόεδρε μου, οι καιροί άλλαξαν. Θυμάσαι που ο Μακάριος πρόσφερε "κλάδον ελαίας"; Ε, εμείς τώρα επαναφέρουμε την αντιπαράθεση της δεκαετίας του '70 και προωθούμε την...ενότητα, αναζωπυρώνοντας - με τη συμβολή του ΡΙΚ - τα μίση και τα πάθη εκείνης της περιόδου.

Εσύ, Πρόεδρε, δεχόσουν την αντίθετη άποψη (ακόμη και μέσα στο Υπουργικό σου Συμβούλιο) και ενίοτε φρόντιζες να αποκαθιστάς κι αυτούς που ύπουλα αντιπάλευαν τις θέσεις σου. Αυτά τα ξεπεράσαμε, προσαρμοστήκαμε κι εμείς στα νέα πολιτικά ήθη και νοοτροπίες. Όσους έχουν διαφορετική γνώμη, ακόμη και διαφορετικό ύφος και στυλ, τους καθαιρούμε, τους αφαιρούμε τον λόγο ή τους "στιγματίζουμε" σαν απορριπτικούς!

Παρεμπιπτόντως, οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σε "αποκατέστησαν" μεταθανάτια: Δεν σε θεωρούν πια τον απορριπτικό ηγέτη που δεν ήθελε λύση, αλλά τον Πρόεδρο που κληροδότησε στον διάδοχο του σωρεία υποχωρήσεων, όπως η παραμονή εποίκων, η εκ περιτροπής προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος κ.τ.λ. Τώρα, ο Πρόεδρος μας διαπραγματεύεται πάνω σε ό,τι κληρονόμησε και μάλιστα αγωνίζεται, λέει, να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων του!


Θυμάσαι, Πρόεδρε, τον Σουηδό κ.Μπιλντ; Δέχτηκες "τα εξ αμάξης" τότε από τον κ.Αναστασιάδη και τον κ.Χριστόφια για λόγου του. Θα (ξανα)πεις: "Σπουδαία τα λάχανα!". Ε, σε πληροφορώ ότι αποκαταστήσαμε άριστες σχέσεις με τον κ.Μπιλντ! Μέχρι τον βασιλέα της χώρας έφτασε ο Πρόεδρος μας, για να ξορκίσει..."πάσα κακόν"!

Το ίδιο και με τους Βρετανούς, που επί προεδρίας σου μας έκαναν τη ζωή δύσκολη. Προφανώς αντελήφθησαν το λάθος τους και τώρα μας αγαπούν και μας εκτιμούν...τα μάλα! Γι'αυτό μας βεβαίωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όταν ο Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έκανε δηλώσεις στη "Χαραυγή"(!) και μίλησε για τον "φίλο Δημήτρη Χριστόφια"! Ο Πρόεδρος, λοιπόν, εξήγησε στους απορημένους δημοσιογράφους: "Έχει κτιστεί και μια φιλία, ρε παιδιά. Θέλει να βοηθήσει ο άνθρωπος! Δεν είναι τυχαίο που μιλά για τον φίλο του Δημήτρη Χριστόφια!" (εσένα, Πρόεδρε, σε είπε ποτέ Εγγλέζος Πρωθυπουργός "φίλο του";)

Μάλιστα, οι καρποί της επίσκεψης μας στον Σουηδό βασιλέα και της φιλίας που "κτίσαμε" με τον κ.Μπράουν, αποδείχθηκαν περίτρανα στις Βρυξέλλες την εβδομάδα που πέρασε! Οι υπουργοί Εξωτερικών της προεδρεύουσας Σουηδίας και της Βρετανίας, Μπιλντ και Μίλλιμπαντ, πάσχισαν να μας περιποιηθούν! Δεν φαντάζεσαι πόσο βοήθησαν στη διατύπωση των Συμπερασμάτων! Ίσως σου το περιγράψει κάποτε ο Μάρκος Κυπριανού...

Και το κλίμα στην Ευρώπη άλλαξε. Δεν συμπεριφέρονται πια με ψυχρότητα, όπως επί Προεδρίας σου. Τώρα μας αντιμετωπίζουν θερμά έως ζεματιστά! Το έδειξε η...καυτή Σύνοδος των 27 υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Τρίτη. Κύπρος και Ελλάδα βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή έξαρση καυτής αλληλεγγύης από τους υπόλοιπους εταίρους!

Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο, τώρα φαίνεται πως λειτουργεί άψογα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο κ.Αναστασιάδης και κανονικά συμμετέχει και παράπονο δεν έχει. Η δε χαρά του για τις εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα είναι τέτοια, που προχθές στο Λονδίνο δεν συγκρατήθηκε και αποκάλεσε τον κ.Ταλάτ "His Excellency"!

Θυμάσαι, Πρόεδρε, κι εκείνη την υπόθεση με την ατμοπλοϊκή σύνδεση Λατάκειας - Αμμοχώστου, για την οποία επέρριπταν σ'εσένα την ευθύνη; Ε, λοιπόν, οι κρουαζιέρες συνεχίζονται κανονικά, μόνο που τώρα ούτε ο Συναγερμός δυσφορεί ούτε το ΑΚΕΛ χολοσκά!

Πρόεδρε μου, μην ερμηνεύσεις τον σαρκασμό μου σαν ένδειξη φαιδρότητας. Πικρία είναι από την ανάγκη να διαλαλείς συνεχώς τα αυτονόητα. Πράγματι, θα ήθελα το γράμμα που σου απευθύνω να είναι χαρούμενο και αισιόδοξο. Δεν μπορεί όμως να είναι βάσιμα τέτοιο, αφού τα δεδομένα δείχνουν ζοφερά και οι προοπτικές φαντάζουν καταθλιπτικές. Οι καιροί ου μενετοί! Αιτία του ζόφου είναι όχι μόνο η πάγια θρασύτητα της Τουρκίας, που θέλει το νησί μας φέουδο της, αλλά και η δική μας ακατανόητη εμμονή να τρέφουμε και να τρεφόμαστε με ψευδαισθήσεις. Και κυρίως να αυταπατώμεθα ότι, συνομιλώντας με τον Ταλάτ, διαπραγματευόμαστε τη λύση του Κυπριακού!


Μας λείπεις, Πρόεδρε. Μας λείπει η ποιότητα σου, ο πολιτικός σου πολιτισμός, η πατριωτική σου έμπνευση, το καθοδηγητικό σου όραμα. Ωστόσο, ωσεί παρών, εκτρέφεις καθημερινά τη μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας μας: Την εμπιστοσύνη που εσύ αταλάντευτα έτρεφες στην ευθυκρισία του λαού. Φτάνει να ερωτηθεί ο λαός...

Πηγή: Χριστόφιας Watch

* Πρόκειται για την Κυπριακή έκδοση της εφημερίδας "Η Καθημερινή της Κυριακής"