Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την ιεροσυλία


Αλλοθι είχαν οι τρεις στρατιωτικοί που κλήθηκαν για ανάκριση - Με διακριτικό τρόπο εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ξένοι

Του Κώστα Βενιζέλου

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της σορού του Τάσου Παπαδόπουλου, η οποία απήχθη από ιερόσυλους τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ένα στοιχείο που είναι πιθανόν να αποδεχθεί χρήσιμο, είναι ίχνη παπουτσιών, που βρέθηκαν σε διπλανό τάφο, όπου εκτιμάται ότι οι δράστες καθάρισαν τα υποδήματά τους.

Σενάρια

Οι Διωκτικές Αρχές έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίσουν κάποια σενάρια και να αποκλείουν κάποια ενδεχόμενα. Οι πρώτες κινήσεις έδειχναν από μέρους της αστυνομίας ότι προσανατολίζονταν προς την κατεύθυνση ακροδεξιών οργανώσεων, αυτό όμως έχει αποκλεισθεί.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή είχαν προσαχθεί για ανάκριση Ελλαδίτης χαμηλόβαθμος στρατιωτικός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση, όπως και άλλοι δυο στρατιωτικοί που συνδέονται μαζί του.

Ωστόσο, από τις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι τρεις προέβαλαν ατράνταχτο άλλοθι και φαίνεται να μην έχουν σχέση με την κλοπή των λειψάνων του τέως προέδρου.

Ξένοι...

Το ενδεχόμενο την επαίσχυντη αυτή ενέργεια να την έχουν διαπράξει ξένοι, είναι ένα σενάριο που εξετάζεται πολύ σοβαρά. Ωστόσο, υπάρχει μια προσεκτική διαχείριση του θέματος αυτού τόσο από την Αστυνομία όσο και από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους για ευνόητους λόγους.

Παρόλο που δεν αποκλείεται η αρπαγή της σορού να συνδέεται με υπόθεση λύτρων, αυτό δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος ως ενδεχόμενο. Πάντως, οι βέβηλοι ενήργησαν με «χειρουργικό» τρόπο, δηλαδή άνοιξαν τον τάφο, πήραν τη σορό χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά ή να προβούν σε πράξεις βεβήλωσης.

Η ασημένια εικόνα της Παναγιάς, η οποία είχε τοποθετηθεί στα χέρια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, και την οποία οι δράστες την πέταξαν έξω από τον τάφο προκαλεί ερωτήματα.

Τη εικόνα παρέλαβε η κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου, Αναστασία, η οποία την κρατούσε διακριτικά στο μνημόσυνο του τέως προέδρου που τελέστηκε το Σάββατο. Οι δράστες έσβησαν τα ίχνη τους με ασβέστη ενώ τους βοήθησε και η βροχή. Οι διαμένοντες στην περιοχή δεν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε και όπως έχει ήδη μεταδοθεί, υπήρξε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, γεγονός που εξετάζεται ως ενδεχόμενο που συνδέεται με την πράξη.

Συλλαλητήριο

Το μνημόσυνο του τέως προέδρου, το Σάββατο, εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο υπέρ των θέσεών του. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, o Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κυπριακών και ελληνικών κομμάτων.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: