Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.




Σεισμός σημειώθηκε στις 10:37 ο οποίος έγινε κι αυτός αισθητός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Χαλκιδική, στη Φλώρινα, τις Σέρρες, το Κιλκίς και αλλού.

Ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 5.0 ρίχτερ και έγινε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, το επίκεντρο είναι το ίδιο με τον σεισμό που σημειώθηκε στις 19:17 σύμφωνα με το U.S. Geological Survey.

Χάρτη μπορείτε να δείτε εδώ

Όχι στο Φαραωνικό άγαλμα του Καραμανλή



Σώστε την αισθητική της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το αντιαισθητικό Φαραωνικό μνημείο έξι μέτρων με τη βάση, θέλουν να στήσουν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ε, λοιπόν ΟΧΙ!

Οι Θεσσαλονικείς αντιδρούν, αντέδρασε κι εσύ.

Σεισμός 5.4 ρίχτερ στα σύνορα με τη FYROM, στα όρια των Νομών Κιλκίς και Σερρών



Σεισμός σημειώθηκε στις 19:17 και είχε μέγεθος 5.4 ρίχτερ, το επίκεντρο βρίσκεται στα σύνορα με τη FYROM, στα όρια των Νομών Κιλκίς και Σερρών.

Δείτε το στον χάρτη εδώ

Σεισμός πριν λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη




Σεισμός πριν λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη
, έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

Όταν μάθουμε περισσότερα θα σας ενημερώσουμε.

Γνωστός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ



Γνωστός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ! Σίγουρα τον αναγνωρίσατε...

Ο νέος ανδριάντας Καραμανλή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Ο νέος ανδριάντας Καραμανλή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του δήμου θα ανεγερθεί άγαλμα υπερφυσικών διαστάσεων στην Αριστοτέλους

Tου Δημητρη Ρηγοπουλου

Αυτή η πόλη δεν πλήττει ποτέ. Αν δεν είναι η διαμόρφωση της πλατείας Αριστοτέλους θα είναι ο Λευκός Πύργος κι αν δεν είναι ο Λευκός Πύργος θα είναι το νέο Δημαρχείο. Κι αν δεν είναι το νέο Δημαρχείο θα είναι ο... Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ενας νέος γύρος αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή, αυτή τη φορά, την πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης να χωροθετήσει στον άξονα της οδού Αριστοτέλους (ανάμεσα στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως) ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ύψους πέντε και πλέον μέτρων, μαζί με το βάθρο.

H τοπική αρχιτεκτονική κοινότητα αντέδρασε στη χωροθέτησή του. Θεωρούν ότι η τοποθέτηση μιας κατασκευής αυτής της κλίμακας θίγει τον άξονα της Αριστοτέλους, τον πιο αξιόλογο δημόσιο χώρο της πόλης. Ετσι ήρθε φυσιολογικά η αρνητική εισήγηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας που αντιπρότεινε εναλλακτικές λύσεις (στη Νέα Παραλία, έργο, άλλωστε, του ίδιου του Κωνσταντίνου Καραμανλή) ή στον περίβολο του υπό ανέγερση νέου Δημαρχείου. Η εισήγηση, ωστόσο, μειοψήφησε στο τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο, το οποίο και ενέκρινε τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης με την πρόβλεψη να «χαμηλώσει» το συνολικό ύψος κάτω από τα 5,50 μέτρα.

Για τη φιλοτέχνηση της σύνθεσης προκηρύχθηκε πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός τον οποίο κέρδισε ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος. Οπως περιγράφεται στην πρότασή του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρουσιάζεται «ευθυτενής, αγέρωχος, κλασικός και κομψός, σε στάση σχεδόν κούρου, η οποία και τον χαρακτήριζε». Με το αριστερό του χέρι εμφανίζεται να ακουμπά στο έδρανο του Κοινοβουλίου, πάνω στο οποίο υπάρχει μία εικονογραφημένη παράσταση από τον αρχαίο ελληνικό μύθο με την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία. Στο δεξί χέρι κρατά τη συνθήκη της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα δύο κείμενα που φιλοξενούμε, γραμμένα από γνωστές προσωπικότητες της πόλης, δείχνουν ότι η διαμάχη συνεχίζεται χωρίς ίχνη εκτόνωσης.

Link Κειμένου 1: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100002_23/05/2009_315724

Link Κειμένου 2: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100003_23/05/2009_315723

Πηγή: Καθημερινή


Θέλουν να στήσουν άγαλμα φαραωνικό 6 μέτρων μαζί με τη βάση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! Δεν μπορούσαν να το στήσουν σε ανθρώπινες διαστάσεις;

Ο Καραμανλής κολοσός της Ρόδου στην Αριστοτέλους!

Ε όχι... μας ρώτησαν; Γι' αυτό πληρώνουν δημοτικά τέλη όλοι οι Θεσσαλονικείς;

Πόσο θα κοστίσει το τέρας που στήνουν;

Να το πληρώσει από την τσέπη του ο φαιδρός Παπαγεωργόπουλος και να το στήσει στη βίλα του στο Πανόραμα ή στο χωριό του.

Όχι στο φαραωνικό άγαλμα στο κέντρο της πόλης.

Ο Καραμανλής δεν είναι αποδεκτός από ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για να στήσουν τέτοιο άγαλμα. Άμα θέλουν γιγαντιαίο άγαλμα να το πληρώσουν από την τσέπη τους, να μην το πληρώσουν οι δημότες της Θεσσαλονίκης.

Τσιριτρό

Δέντρο

Θαύμα: Το μουλάρι





Το μουλάρι.

Τον 17ο αιώνα, καθώς σημειώνουν ξένοι περιηγητές, η Νέα Μονή αριθμούσε 100 έως 150 μοναχούς, κι έμοιαζε με μικρή πόλη. Ανάλογος ήταν και ο αριθμός των υποζυγίων για τη μεταφορά των πολλών εισοδημάτων.

Κάποτε ένας προσκυνητής από τη Μυτιλήνη παρέδωσε στον βουρδουνάρη — επιστάτη των ζώων — της Νέας Μονής ένα φορτίο λάδι για το μοναστήρι. Ο βουρδουνάρης φόρτωσε ένα μουλάρι και ξεκίνησε.

Όταν έφθασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, σε μια κακοτοπιά, το ζώο παραπάτησε και γκρεμίστηκε στο βάραθρο μέχρι το ποτάμι. Ο βουρδουνάρης, βέβαιος πώς σκοτώθηκε, δεν ασχολήθηκε περισσότερο μαζί του. Διηγήθηκε όμως στους μοναχούς το θλιβερό επεισόδιο.

Δεν πέρασε πολλή ώρα κι ακούστηκαν στην πύλη της μονής χτυπήματα και χλιμιντρίσματα. Τρέχει ο πορτάρης ν' ανοίξει, και άντικρύζει το μουλάρι που είχε γκρεμιστεί. Το πιο θαυμαστό ήταν, πώς είχε φορτωμένα στην πλάτη τα τουλούμια με το λάδι ακέραια. Ο πορτάρης το έβαλε μέσα και το ξεφόρτωσε. Τότε όμως συνέβη το εξής παράδοξο: Το ζώο έπεσε αμέσως στη γη νεκρό. Είχε πια εκπληρώσει την αποστολή του.


Πηγή: http://www.athos.gr/s_articles-t_view-id_684.html


Το Άγιο Μουλάριον αφού γκρεμοτσακίστηκε μέσα στο ποτάμι, πήγε με θαυματουργό τινά τρόπο στην εξώθυρα της Μονής. Χτύπησε διακριτικά με το πόδι του "τοκ τοκ τοκ", του άνοιξαν οι καλόγεροι "Ωωω καλώς τον ημίονο του είπαν" ... "Τι κάνετε Άγιοι Γέροντες;" απάντησε αυτό "Εκπλήρωσα την αποστολή μου, ξεφορτώστε με" ... Τότε το Άγιον Μουλάριον έκαμε τον σταυρόν του και εξέπνευσεν ... Όντως ... είχε πια εκπληρώσει την αποστολήν του... Το λάδι έρευσεν ακέραιον εις τας στομάχους των καλογήρων...

Super Monk - Πολύ γέλιο

Η Αλέκα κοιμάται μασώντας τσίχλα στην κηδεία του Χριστόδουλου

Ο Πάπας της Ρώμης ... και ο Πάππας της Ιερισσού














Ο Πάπας της Ρώμης...



...και ο Πάππας της Ιερισσού!

Το blog Ανήλια είναι γεγονός

Το blog μας ξεκινάει από σήμερα την παρουσία του στην Μπλογκόσφαιρα.
Θα ασχολούμαστε με ότι μας τραβάει την προσοχή και ό,τι μας αρέσει.
Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε ένα "blog ενημέρωσης".

Θα είμαστε απλά "Τα Ανήλια" και θα αγναντεύουμε από τις Πουρνάρες τον υπόλοιπο Πολύγυρο, την Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο... μέχρι την Πελοπόννησο θα φτάνουμε!

Με λίγα λόγια θα ασχολούμαστε με τα πάντα και θα γράφουμε για όλα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην Οικολογία και στο Περιβάλλον, τις εκδρομές και τα ταξίδια.

Μπορείτε να γράφετε τα σχόλια σας ελεύθερα στα θέματα που δημοσιεύουμε.

Όποιος δεν προσκύνησε τις Έξι Βρύσες για να πιεί από το θεϊκό νερό τους, δεν έχει γνωρίσει τίποτα στη ζωή του.