Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η αισθητική του ΛΑΟΣ


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Περίπτερο στην αρχή της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό μόνο ο Καρατζαφέρης θα μπορούσε να το σκεφτεί. Προσβάλει και την αισθητική και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Έχει στήσει και ένα τροχόσπιτο μπροστά στην Αγία Σοφία

Ορθόδοξο λεωφορείο



Η Χαλκιδική είναι ένας από τους τουριστικότερους Νομούς της Ελλάδας.

Η εικόνα αυτή δυσφημεί την Χαλκιδική. Δεν ανεβαίνουν μόνο Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε αυτό το λεωφορείο. Ανεβαίνουν και Καθολικοί και Προτεστάντες και Μουσουλμάνοι και πιστοί άλλων Θρησκειών.

Αυτό δεν είναι λεωφορείο, είναι κινούμενο εξωκκλήσι...

Για τον Ίωνα Δραγούμη



Φίλιππος Δραγούμης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1958. Σπούδασα Φιλοσοφία στο Παρίσι (Paris X Nanterre) 76/79. Γυρίζοντας στην Ελλάδα μπήκα στην Α.Σ.Καλών Τεχνών αλλά δεν τελείωσα. Μέλος του συμβουλίου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας για πολλά χρόνια και πρώην πρόεδρός της. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων. Ασχολήθηκα με προγράμματα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας από το 1998 και διοργάνωσα διεθνή σεμινάρια και συνέδρια για την περίθαλψη / προστασία άγριων ζώων στην Αθήνα, Άγκυρα, Βελιγράδι και Βουλγαρία. Τιμήθηκα για την διεθνή δράση μου από το International Wildlife Rehabilitation Council (Διεθνές Συμβούλιο για την Επανένταξη Άγριων Ζώων) με το International Award το 2000 στο Montreal και το 2005 από την UNESCO Πειραιά και νήσων για την προσφορά του στην Οικολογία. Δημοσίευσα ένα βιβλίο με διηγήματα στις εκδόσεις Ωκεανίδα το 1999, «Ο Ροζ Πελεκάνος και άλλες ιστορίες». Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία, τα Νέα, την Καθημερινή και το ΟΙΚΟ. Έχω ιδρύσει την ΜΚΟ ΜΙΑΦΥΣΗ με στόχο τη διεθνή συνεργασία και δικτύωση για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό για τη Φύση. Δραστηριοπιούμαι πολιτικά μέσα απο τους Οικολόγους Πράσινους.

Αυτό είναι το βιογραφικό του κυρίου Φίλιππου Δραγούμη, εγγονού του αδελφού του Ίωνα Δραγούμη. Είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Έγραψε στο blog του το εξής:

Για τον Ίωνα Δραγούμη



Βρίσκω απολύτως απαράδεκτη τη χρήση του ονόματος του Ίωνα Δραγούμη που έχει γίνει από κόμματα, κύκλους και και ομάδες που εκπροσωπούν την ξενοφοβία τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, όπως το ΛΑΟΣ.

Δεν μπορείς να μεταφέρεις τι συνέβη σε μια εποχή εντελώς διαφορετική από την σημερινή χωρίς να δεις ότι τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει ριζικά. Ακόμη και έννοιες λέξεων έχουν αλλάξει και δεν σημαίνουν πιά τα ίδια.

Ο Ιων Δραγούμης ήταν ένα ανοιχτό μυαλό, ένας ανθρωπος που έψαχνε και αμφισβητούσε τον εαυτό του διαρκώς, αναπροσαρμοζόταν στα δεδομμένα και έβλεπε μπροστά. Εκτελέστηκε πολύ νέος, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πορεία του στην σκέψη και την πολιτική, δεν προλάβαμε να δούμε τι ρόλο θα είχε παίξει σε τόσα σημαντικά που ακολούθησαν, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή. Προφανώς κάποιοι τον ήθελαν οπωσδήποτε έξω από τον χάρτη που σχεδίαζαν. Διορατικός, έκανε κριτική στην εποχή του σε όλους, βλέποντας ότι προωθείται ένα είδος πολιτικής που στηριζόταν όλο και περισσότερο στην διόγκωση του κράτους των δημοσίων υπαλλήλων και στην εκλογική πελατεία των διορισμών--κάτι που ξερουμε πλέον πόσο άσχημα κατέληξε στο σήμερα.

Παρότι αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, έβλεπε την ανάγκη δημιουργίας συνομοσπονδιών κρατών με στόχο να ξεπεραστούν οι εθνικισμοί και να επικρατήσει η παγκόσμια ειρήνη. Δεν έβλεπε την κυριαρχία της Ελλάδας μέσα απο κάποια επιβολή αλλά μέσα από την αντανάκλαση του πολιτισμού της με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς απογοητευμένος από τις επιδόσεις των συγχρόνων του που με τα συμφέροντά τους καταπατούσαν κάθε αρχή.

Ουτοπιστής ίσως, αλλά ασφαλώς όχι ξενόφοβος και εθνικιστής. Σε μια τέτοια προοπτική, της ειρήνης, δεν θα τον πείραζε καθόλου να ξεχαστεί η Ελλάδα ως χώρα, κάτι που δήλωσε στο ημερολόγιό του. Αγάπησε τους ανθρώπους που έβλεπαν τα πράγματα αγνά, έξω από συμφέροντα οικονομικά ή άλλα. Πάνω απ' όλα αγάπησε το τοπίο της χώρας μας που σήμερα έχουμε καταστρέψει με τις μεζονέτες και την δήθεν ανάπτυξη των κοντόφθαλμων συμφερόντων μας της καταστροφής της γης που επιφέρει το real estate.

Τι θα σκεφτόταν άραγε σήμερα;

Ως ανηψιός του, έχοντας και το παράδειγμα του παππού μου Φίλιππου που συνέχισε το έργο του, ξέρω οτι θα έφριττε και θα αγωνιζόταν με κάθε τρόπο να περισώσει ότι μπορεί, ακριβώς όπως ο παππούς μου στο τέλος της ζωής του αγωνίστηκε να σώσει δύο μεγάλες βελανιδιές από την διαπλάτυνση της Λ.Κηφισσίας που στέκουν ακόμη σήμερα.

Πράσινο λοιπόν. Πιστεύω, ότι όντας Πράσινος δικαιούμαι να λέω ότι ακολουθώ την πολιτική του στο σήμερα, την πολιτική του σεβασμού στην διαφορετικότητα, την πολιτική εξόδου από τα κοντόφθαλμα συμφέροντα ολίγων, την πολιτική σεβασμόυ στα μεγέθη της φύσης.

http://philipdragoumis.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

Αυτά έγραψε για τον Ίωνα Δραγούμη ο κύριος Φίλιππος. Εμείς απλά θα προσθέσουμε ένα απόσπασμα ηχητικό, από το βιβλίο του Ίωνα Δραγούμη "Μαρτύρων και Ηρώων αίμα" από την ιστοσελίδα noiazomai.

Για να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα κλίκ εδώ

Περισσότερο σεβασμό κύριε Φίλιππε Δραγούμη για τον Ίωνα, περισσότερο σεβασμό στο αίμα αυτού του μεγάλου ανθρώπου που χύθηκε άδικα, στις μέρες του μαύρου Εθνικού διχασμού...

Φανταζόμαστε ότι σε άλλο άρθρο σου δεν θα γράψεις ότι αν ζούσε και ο Παύλος Μελάς θα υποστήριζε κι αυτός τους Οικολόγους Πράσινους και τον Τρεμόπουλο.

Όμως κύριε Φίλιππε, αυτοί οι μεγάλοι Έλληνες δεν ανήκουν στην οικογένεια τους, ανήκουν στην Ελλάδα και δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα. Πολύ περισσότερο με το κόμμα του Τρεμόπουλου.

Καμαρώστε τον Τρεμόπουλο στην παρουσίαση του "Μακεδονικού" αναγνωστικού!



Καμαρώστε τον Τρεμόπουλο ανάμεσα σε άλλα ανθελληνικά μπουμπούκια, κατά τα άλλα του φταίνε τα νόμιμα πολιτικά κόμματα... Θα επανέλθουμε, δεν τελειώσαμε με τον κύριο και το κόμμα του.

Τρεμόπουλε... το γελεκάκι που φορείς, ποιό ζωάκι το κλαίει;

Αν είσαι εσύ οικολόγος, τότε εμείς είμαστε αστροναύτες...

Κατά βιβλίου Ιστορίας οι μεν, υπέρ τιμής στον Ατατούρκ ο δε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φωτιές άναψε χθες η πρόταση του επικεφαλής των οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης». Η παρέμβαση έγινε μετά την πρόταση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να σταλεί ψήφισμα στην υπουργό Παιδείας για το «επικίνδυνο» βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.

«Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης», είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος και προκάλεσε έκρηξη. Η νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού Ψωμιάδη, Ανθή Πορφυριάδου, εξανέστη και κατήγγειλε τον κ. Τρεμόπουλο για την «αντεθνική του στάση», ενώ αρκετοί ακόμη αντέδρασαν σε ηπιότερους τόνους.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Τόσο απλά δοσμένα μεγάλες αλήθειες για τη γενοκτονία των Ποντίων, την τεκμηριωμένη με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, που ο καθένας μας μπορεί να αναγνώσει στους 15 τόμους καταγεγραμμένης ιστορίας των Ποντίων από τον καθηγητή Κώστα Φωτιάδη. Κι όμως αυτή τη σπαρακτική αλήθεια πολλοί τολμούν να την αγνοούν. Και χειρότερα: Τολμούν και προτείνουν να τιμηθεί ο γενοκτόνος Κεμάλ Ατατούρκ επειδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή και το Μπράουνάου της Αυστρίας, γενέτειρα του Χίτλερ, θα έπρεπε με την ίδια λογική να τον τιμά; Οι οπαδοί αυτής της λύσης της ανιστορισίας, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τελικά;».

Τη σκυτάλη πήρε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Εάν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις δεν είναι προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας και επιπόλαιης επίδειξης δήθεν προοδευτικού πνεύματος, τότε αποτελούν ενσυνείδητη εκδήλωση ασέβειας στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου».

Πάντως, ούτε η πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης να εγκριθεί συγκεκριμένο ψήφισμα για το επίμαχο βιβλίο της Στ' Δημοτικού έτυχε αποδοχής από τις άλλες παράταξεις.

Ν.ΦΩΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/02/2007


Το θράσος του Τρεμόπουλου δεν έχει όριο. Δήθεν τον συκοφαντούν κάποια κόμματα.

Μας περνάει για βλάκες;

Δεν τελειώσαμε με τον κύριο, θα επανέλθουμε...

Στόχος των Οικολόγων η ανατροπή του σκηνικού

Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια, τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για εμπόρους του πατριωτισμού που προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν.



Δίνοντας το στίγμα των Οικολόγων Πράσινων, είπε ότι αυτό που επιδιώκουν είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι ο ΛΑΟΣ και τα κόμματα της Αριστεράς και όλοι όσοι προσπαθούν να τους κάνουν κοντύτερους, πρέπει να αντιληφθούν τη νέα κατάσταση που δημιουργείται.

Αυτό που θα συμβεί μετά το θετικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως είπε, είναι να συγκροτηθεί επιτέλους και στην Ελλάδα ένας αξιόπιστος, εναλλακτικός, πράσινος πολιτικός πόλος.

Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών μελλοντικά, είπε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορεί να είναι το δεκανίκι καμίας εξουσίας, είτε κεντρικής είτε τοπικής.

Πηγή: Έθνος

Ο Τρεμόπουλος λέει ότι κάποιοι θέλουν να τον συκοφαντήσουν και κατονομάζει τον ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε αν έχει δίκιο ή όχι, όμως επειδή τα γραπτά μένουν, θα κάνουμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με παλαιότερες δηλώσεις του και θα σας ενημερώσουμε σχετικά...

Η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα, λέει ο Π. Ψωμιάδης



Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χτες, ύστερα από μακρά περίοδο σιωπής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μιλώντας στον «Flash» επανέφερε την παλιά του κριτική για «τα χανουμάκια της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι κάποιοι «γαλάζιοι» παίρνουν «ληγμένα χάπια». «Ακόμη κάποιοι δεν έχουν πάρει το μήνυμα και πιστεύουν ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα», σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έστειλε εκ νέου προειδοποιητικές βολές προς το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά», ενώ άνοιξε σκληρό μέτωπο με τους Οικολόγους, λέγοντας ότι πολλοί από αυτούς «ρυπαίνουν με σκουπίδια την κοινωνία και την εξωτερική μας πολιτική».

Μπέηδες

Για το κυβερνών κόμμα σημείωσε ότι δε θα αφήσει «να το ρίξουν κάποιοι στον γκρεμό. Είναι κάποιοι μπέηδες σε όλα τα κόμματα, είναι οι πρίγκιπες, είναι τα χανουμάκια γύρω από τους υπουργούς, είναι πολλοί. Ακόμη κάποιοι δεν έχουν πάρει το μήνυμα. Ακόμη κάποιοι πιστεύουν ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα. Εθελοτυφλούν. Σας λέω λοιπόν ότι η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης. Και πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ κοντά στην επιτυχία. Μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα, να αλλάξουμε νοοτροπία, να φύγουμε μπροστά. Είναι φοβισμένη η κυβέρνηση. Κάποιοι παίρνουν ληγμένα χάπια, δεν έχουν ξυπνήσει και αυτό δεν αφορά τους υπουργούς, αλλά όλους αυτούς που διοικούν σήμερα την κρατική μηχανή. Πιθανόν κάποιοι να έχουν βολευτεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά

Απαντώντας στο ερώτημα για τα περί βαρβαρότητας έκανε λόγο για μια αξιωματική αντιπολίτευση «που δυστυχώς δεν είναι αυτή που εγώ θα περίμενα. Πέντε χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση και δε βλέπω κάτι διαφορετικό. Βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά. Εγώ θέλω ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό για να σπρώξει προς τα εμπρός και την κυβέρνηση». Οσο για τη λέξη βαρβαρότητα σημείωσε ότι «αποτελεί έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού στον αντίπαλο, στον οποιονδήποτε αντίπαλο».

«Οι Οικολόγοι ρυπαίνουν»

Ανοιξε μέτωπο με τους Οικολόγους, που όπως είπε «τους δώσαμε μεγάλη αξία. Πολλοί απ' αυτούς ρυπαίνουν, αν θέλετε, με σκουπίδια την κοινωνία και την εξωτερική μας πολιτική. Τι θα πει ''Οικολόγοι''; Έχουν πρόγραμμα στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική, στην υγεία; Τους θεοποιήσαμε τώρα ξαφνικά. Ελεος πια», σημείωσε με νόημα.

Για τα παπαγαλάκια

Οσον αφορά στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ και τα περιβόητα παπαγαλάκια φάνηκε να μη συμφωνεί με την επιλογή: «Ομως δεν αποκλείεται τα παπαγαλάκια να είναι και ευεργετικά και ευχαριστούμε τον Λευτέρη Πανταζή που μας τα θύμησε πριν από πολλά χρόνια, γιατί αυτός ανακάλυψε τα παπαγαλάκια. Τώρα το μόνο τραγούδι που μας λείπει είναι το ''Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά''».

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν

Εχουμε το ιδίωμα να εφευρίσκουμε τις άριστες εκφράσεις, άσχετο αν δεν τις υιοθετούμε. Στην περίπτωση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο άνθρωπος έκανε πράξη την ελληνική έκφραση «την ανάγκη, φιλοτιμία». Ξέρει ότι βρίσκεται στα πάνω του. Ξέρει ότι ήγγικεν η ώρα για μερικές «παραχωρήσεις». Εμείς τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά, ώστε η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης θα μας γεμίσει άδολη χαρά και εκφράσεις αρκετές εναντίον των «γειτόνων μπουνταλάδων που η παγκόσμια κοινή γνώμη ανάγκασε να αναδιπλωθούν». Αυτά που τράβηξε ο Ρωσάκος από τη Νορβηγία από τους ελλαδικούς τηλεγενίτσαρους θα είναι φραγκοδίφραγκα μπροστά στα λογάκια που επιφυλάσσουμε στον «πιεσμένο» Τούρκο ηγέτη.

Η αντιπολίτευση σάστισε, ο τύπος κατάλαβε το παιχνίδι του. Τώρα, ο Ερντογάν έχει τα χέρια λυμένα, για ήπια επιστροφή σε μια μόνιμη, αδιατάρακτη γραμμή εθνικής άμυνας. «Ναι, κάναμε ακρότητες. Ναι, διώξαμε εθνικές ομάδες. Ναι, ασκήσαμε βία και παράλογη εσωστρέφεια. Φυσικά, μην ακούσω τις ανοησίες σας περί γενοκτονίας. Εμείς, που ομολογούμε τα αρχαία μας πάθη, τώρα που θα καλύψουμε ό,τι μας δώκετε από την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, εμείς, που κρατάμε και το κλειδί της κουβεντούλας με τους Ιρανούς, απαιτούμε από την παγκόσμια κοινή γνώμη να αφήσει τις γενοκτονίες. Διότι έχομε μπει με τα μπούνια στον εκδυτικισμό υπό μπούργκα και δε θέλετε άλλους χομεϊνήδες στην περιοχή. Οπως βγαίνει ο Κλίντον και ζητάει συγγνώμη για την ελληνική δικτατορία και ο Πάπας ζητάει συγγνώμη για την Αλωση του 1204, έτσι και ο Ταγίπ Ερντογάν ζητάει συγγνώμη από Αρμεναίους και Ελληνες που τους «εκτόπισε».

Παμπόνηρος. Αν οι Αρμένηδες συνεχίσουν να κλαίνε τους παππούδες τους και οι Ελληνες τους Ποντίους τους, θα θεωρηθούν πεισματάρηδες εθνικιστές που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα των καιρών. Πάρτε και τη Χάλκη σας, να βγαίνουνε Ρωμιοί παπάδες, αρκεί να δίνουνε λογαριασμό στον τοπικό δήμαρχο και να μη μας το κάνουνε Βατικανό. Κλείνουν και οι Ρώσοι το ματάκι, με τους Αμερικανούς είναι συμφωνημένα και μόνο σε μία μακάρια, αχάριστη και πράγματι κουρασμένη ήπειρο, ονόματι Ευρώπη, τρελαμένοι Ανατολικοευρωπαίοι και παραδοσιακοί τέως αποικιοκράτες ψελλίζουν λογάκια περί κοινωνικού κράτους ή φιλελεύθερης οικονομίας, ενώ στο Νότο οι άντρακλες δεν έχουν αποφασίσει αν πρέπει να χειροκροτήσουν τον Μπερλουσκόνι που γαμπρίζει ή τον Σαρκοζί που σηκώνεται στις μύτες να φανεί ψηλέκας...

Από την στήλη του Αγγελιοφόρου "Καναβάτσο" του Πάνου Θεοδωρίδη

Οι συμβουλές της Μαρίκας...

Καταγγελία του ΠΑΜΜΕ στο ΕΣΡ κατά των καναλιών



Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.pamme.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771
Τηλέφωνο Κώστα Ζουράρι: 6974649252
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/5/09

«Τη βάναυση αντιμετώπισή του από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία παραβιάζουν τη συνταγματική επιταγή της αναλογικής μεταχείρισης και της πολυφωνίας», καταγγέλλει με κατεπείγουσα επιστολή του προς το ΕΣΡ, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.

«Την ίδια ώρα, σε όλες τις εκπομπές τους εδώ και μια εβδομάδα, καλούν ανελλιπώς μαζί με τα Κόμματα της Βουλής και τα Κόμματα «Οικολόγοι-Πράσινοι» και «Δράση», τα οποία αμφότερα είναι εκτός Βουλής και Ευρωβουλής, άρα στην αυτή νομική κατάσταση με το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, το οποίο και αρνούνται να προσκαλέσουν στις προεκλογικές τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των Κομμάτων. Καλούμε το ΕΣΡ, να παρέμβει αμέσως για την επιβολή της ίσης μεταχείρισης».

Παλιά διαφήμιση - Εγκυκλοπαίδεια Δομή