Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου - Πόλη Προοπτικής Εγκαίνια Γραφείου

‘Δημιουργούμε σήμερα τις βάσεις για να δώσουμε μια νέα προοπτική στο Χαϊδάρι’. Με αυτή τη φράση, η Ελένη Καμπόλη, Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ‘Πόλη Προοπτικής’, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της στις εκλογές του Μαΐου.

Στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της ‘Πόλης Προοπτικής’, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 δημότες, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή και συστράτευσή τους στη νέα αυτή προσπάθεια.

Η συμμετοχή των δημοτών ήταν τόσο μεγάλη που για πρακτικούς λόγους η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλακόστρωτο της οδού Ελευθερίας κάτω από τα γραφεία  υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Γονείς, τους εφήβους «σαν τα μάτια σας!...»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Για την εφηβική ηλικία, «το κρίσιμο σταυροδρόμι» στην πορεία προς την ωρίμανση του καθένα και της καθεμιάς μας καταθέτω σήμερα μια εκτενή περιγραφή ελπίζοντας ότι θα φανεί χρήσιμη στους γονείς αλλά και στους εφήβους που επισκέπτονται και διαβάζουν την αρθρογραφία στο blog.

Το κάνω καθώς καθημερινά συνειδητοποιώ ολοένα και περισσότερο ότι στην Ελλάδα της τρόικα, του οικονομικού και ψυχοκοινωνικού δράματος που βιώνουμε απαιτείται οι γονείς, και όχι μόνο, να σκύψουμε με προσοχή και να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.

Αν υπήρχε κάποιος εύστοχα περιγραφικός όρος της εφηβείας, αυτός θα μπορούσε να ήταν, όσο και αν αυτό ακούγεται σχεδόν οξύμωρο, η ΑΛΛΑΓΗ!

Διαγραφή Μπούκουρα από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής



Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά με την διαγραφή Μπούκουρα: "Στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μένουν όσοι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος. Είμαστε πρώτοι στη συνείδηση των Ελλήνων, γι΄ αυτό μας πολεμούν με τόσο βρώμικα μέσα, με δωροδοκίες, με απειλές προφυλακίσεων όλων των βουλευτών. Ο Μάιος όμως έρχεται και τότε θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα".

Ο Πούτιν αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Με διάταγμα που υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας, μόλις λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμήρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας, αγνοώντας τις αποφάσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιβάλλουν κυρώσεις σε μια σειρά Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων.

"Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα την 16η Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του", αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιντερφάξ.

Μάνη: Αποδοκιμάστηκε ο Βαρβιτσιώτης - χειροκροτήθηκε ο Κασιδιάρης (Video)


Σέρρες : Τα νέα δεδομένα στην ανασκαφή του Τύμβου Κάστα

Την εξέλιξη της ανασκαφής του μνημειακού περιβόλου του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη και τη σχέση του με το μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης, παρουσίασε, στην 27η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» που διεξάγεται από την Πέμπτη, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.

Η κ. Περιστέρη αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ανασκαφών, τα δύο τελευταία έτη, στο λόφο Καστά που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό ταφικό περίβολο, στον κόσμο, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί τα 457μ.

Δελτίο Τύπου Στυλιανού Βαλιάνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 18.03.2014 και ωρα 20.00 στον χώρο ΕΡΩΔΙΟΣ  στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής θα παραχωρηθεί κοινή συνεντευξη τυπου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωάννιδη και του υπ. αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Στυλιανού Βαλιάνου, με σκοπό την παρουσιάση της υποψηφιότητας του κ. Στυλιανού Βαλιάνου