Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο Θωμάς Καπλάνης για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με  λύπη  αλλά  και  αγανάκτηση  αναγκαζόμαστε  να  αναφερθούμε  σε  δύο  θέματα  που  αφορούν  τη  νεολαία  μας  και  κατ’ επέκταση  ολόκληρη  την  κοινωνία  μας.  Σε  μια  εποχή  όπως  η  σημερινή,  όπου  οι  διέξοδοι  και  οι  ευκαιρίες  για  τους  νέους  μας  μειώνονται  δραματικά,  είναι  υποχρέωση  της  τοπικής  αυτοδιοίκησης  να  συντηρεί,  να  αναδεικνύει  και  να  δημιουργεί  για  αυτούς  τις  αναγκαίες  υποδομές  στους  τομείς  των  Γραμμάτων  και  του  Πολιτισμού.

Φέτος  το  Φεβρουάριο,  και  με  αφορμή  την  πρόθεση  της  δημοτικής  αρχής  να  καταργήσει  την  πανέτοιμη  να  λειτουργήσει  δημοτική  βιβλιοθήκη  Πολυγύρου  και  να  εγκαταστήσει  στο  συγκεκριμένο  κτίριο  μια  από  τις  υπηρεσίες  του  Δήμου,  υπήρξε  γενικός  ξεσηκωμός  των  κατοίκων  της  πρωτεύουσας  εξ  αιτίας  του  οποίου  αναγκάστηκαν  να  ματαιώσουν  τα  σχέδια  τους. 

Τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο μέσω Ρόδου! - Πλήρης αιφνιδιασμός ΓΕΕΘΑ


Η φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις" κλάσης ΜΕΚΟ 200ΤΝ τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια και άρχισε να βολτάρει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από πλευράς ΓΕΕΘΑ που σαφώς συγκάλυψε - προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών - την κίνηση.

Ο αιφνιδιασμός του ΓΕΕΘΑ ήταν πλήρης και όταν η τουρκική φρεγάτα άρχισε την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, προς στιγμήν επικράτησε πανικός.

Για να λέμε "του στραβού το δίκαιο", εδώ αιφνιδιάστηκαν από τους απόστρατους που εισέβαλαν στο ΥΠΕΘΑ σε μια διαδήλωση μπροστά στην πύλη του υπουργείου (το ΓΕΕΘΑ έχει την ευθύνη της φύλαξης του υπουργείου), δεν θα αιφνιδιαζόταν το ΓΕΕΘΑ από την τουρκική φρεγάτα;

Video από την φραστική επίθεση κατά του Πατριάρχη στις Καρυές


Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», εξασφάλισε πριν από λίγο βίντεο από την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Όπως γράψαμε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δέχθηκε φραστική επίθεση από ζηλωτές, φωνάζοντάς τον προδότη και εγκάθετο του Πάπα.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό απόσπασμα, η Αστυνομία έσπευσε αμέσως και απομόνωσε τους ζηλωτές, οι οποίοι συνέχιζαν να φωνάζουν "προδότες της ορθοδοξίας".

Την Τρίτη απολογούνται οι δύο αρχαιοκάπηλοι που κατείχαν θησαυρό της αρχαίας Μακεδονίας


Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης οι δύο αρχαιοκάπηλοι, στα χέρια των οποίων βρέθηκε θησαυρός της αρχαίας Μακεδονίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο συλληφθέντες -κάτοικοι Θεσσαλονίκης και ηλικίας μεταξύ 45 και 50 ετών- επιχείρησαν να πουλήσουν τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα, που εκτιμάται ότι ανάγονται στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ., σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές, έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

Σε επιχείρηση της δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής και του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Πολιτισμού, χθες το μεσημέρι, έξω από τη Γερακαρού Θεσσαλονίκης, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ξαναβγαίνει το "Πίρι Πέϊς" - Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι Ισραηλινοί


Ισραηλινή αρμάδα αποτελούμενη από κορβέτες, περιπολικά ανοικτής θαλάσσης και πάντα με την υπσστήριξη της Αεροπορίας της χώρας θα εντείνει την επιτήρηση γύρω από την εξέδρα "Όμηρος" στα νότια της Κύπρου την ώρα που νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέϊς, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ και αναμεταδίδει το ΑΠΕ "Με την απόφασή τους να ενισχύσουν την παρουσία τους οι Ισραηλινοί, εκτός από το μήνυμα στην 'Αγκυρα, επιθυμούν να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Ο άνθρωπος πίσω από το μαύρο ζιβάγκο


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ζωή τού οραματιστή επιχειρηματία που σημάδεψε την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ένα μυθιστόρημα χωρίς χάπι εντ

Ο Στίβεν Πολ Τζομπς ήταν ένας Αραβοαμερικανός που υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αρμενοαμερικανών. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να τον κάνει μοναδικό στο πολιτιστικό πλαίσιό του, όμως αυτός έγινε ακόμη πιο μοναδικός ασπαζόμενος τον βουδισμό και αρνούμενος το ευαγγέλιο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ως πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

Αυτή, μαζί με τη διαβόητη μυστικοπάθεια που επέβαλλε στην Apple και τη «στολή» που φορούσε σχεδόν πάντα την τελευταία δεκαετία (μαύρη μακρυμάνικη ψευτοζιβάγκο μπλούζα St Croix,

Οι κομήτες «νερουλάδες» του διαστήματος


Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) ανακάλυψε στον κομήτη «Χάρτλεϊ 2» νερό, το οποίο έχει σχεδόν ίδια σύσταση με το νερό των ωκεανών της Γης.  Η ανακάλυψη ενισχύει την θεωρία ότι οι θάλασσες του πλανήτη μας έχουν εξωγήινη προέλευση και κάποτε ήσαν γιγάντια παγόβουνα που «έπλεαν» στο διάστημα, ώσπου κάποια στιγμή έπεσαν στη Γη.

Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται κομήτης να έχει τόσο πολύ «γήινο» νερό. Οι ευρωπαίοι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πολ Χάρτογκ του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ Ερευνών του Ηλιακού Συστήματος, που παρουσίασαν τα σχετικά ευρήματά τους στο περιοδικό «Nature», μέτρησαν την ποσότητα του δευτέριου (μιας σπάνιας μορφής υδρογόνου, που λέγεται και «βαρύ ύδωρ») που υπήρχε στο νερό του κομήτη Χάρτλεϊ 2 και βρήκαν ότι ταιριάζει πολύ με την μοριακή σύνθεση του νερού στον πλανήτη μας, δηλαδή με τα γήινη αναλογία του δευτέριου προς το υδρογόνο ή του βαρέως σε σχέση με το κανονικό νερό.

Τα υδάτινα μνημεία της Λάρισας


ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011-Φωνές Νερού Μυριάδες».

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα γίνει προβολή των υδάτινων μνημείων της πόλης που σχετίζονται με τη χρήση του νερού και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος


ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΑΘΗΝΑ

Στο λιμανάκι της Δάφνης στο Άγιο Όρος έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρωθεπιστάτη, μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος επισκέπτεται το Άγιο Όρος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 20 ετών από την εκλογή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματός του θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών, Στ.Λαμπρινίδη και μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος «όχι μόνο για το Άγιο Όρος, αλλά και για τη Μητέρα Εκκλησία».

Η Πολιτεία εγκατέλειψε τις ακριτικές περιοχές!


Στην Ήπειρο το πρόβλημα είναι πιο οξύ από αλλού


Μετά την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και την κατάργηση υπηρεσιών αφήνει τώρα στην τύχη τους και τα σχολεία

Στην τύχη τους έχουν εγκαταλειφθεί οι ακριτικές περιοχές της Ηπείρου και αυτό παρά τις… δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, ότι θα ενίσχυε την ύπαιθρο και θα έδινε κίνητρα στους πολίτες να μείνουν και να εργαστούν σε αυτή!

Σταδιακά και μεθοδευμένα, η Πολιτεία απογυμνώνει κάθε δομή που έως τώρα λειτουργούσε στην περιφέρεια, αναγκάζοντας ακόμη και τους λιγοστούς κατοίκους που ζουν εκεί, να τα… μαζεύουν άρον- άρον για να έρθουν σε αστικά κέντρα και κυρίως στα Γιάννινα.

Ταινία με …αρρωστημένο σενάριο ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί


Θα προπαγανδίσουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου” αλά …ελληνικά!

Παναγιώτης Σαββίδης

«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ!

Το σενάριο  της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.

  «Η άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σεναρίου, με τη χώρα μας να παρουσιάζεται ως «κατακτητής» της Μακεδονίας από όπου «εκδίωξε» τους Μακεδόνες, που δεν θεωρούνται Έλληνες αλλά Σκοπιανοί.

Η Μακεδονία κατακτά το Λούβρο


Αποψη της αίθουσας του Λούβρου όπου εκτίθεται η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με θέμα την Αρχαία Μακεδονία

Παρίσι

Ο Αλέξανδρος της Πέλλας, η «Δέσποινα των Αιγών» (τα χρυσά κοσμήματα που συνόδευαν την ταφή επιφανούς γυναίκας από τη Βεργίνα), ο Αλέξανδρος Azara (μία εικονιστική κεφαλή δηλαδή, του μακεδόνα στρατηλάτη), που βρίσκεται στο Λούβρο μαζί με τα αρχιτεκτονικά μέλη του ανακτόρου των Αιγών από τις ανασκαφές του 19ου αιώνα έχουν τοποθετηθεί ήδη στο επιβλητικό σκηνικό που στήθηκε στο διάσημο μουσείο βασισμένο σε σχέδια των L. Heuzey και Η. Daumet.

Πέντε ημέρες πριν από τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: