Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Πολυγύρου

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε σε αυτή την δημιουργική έκθεση των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Εγκαίνια της Εκθεσης την Δευτέρα 28 Μαίου 2012 ώρα 11.00π.μ στον χώρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου(απέναντη από το κέντρο Νεότητας)

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη σύνοδο του ΕΛΚ & συμπεράσματα της συνόδου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ είχε, σήμερα, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κένι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Κοέλιο.

Αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη.

Τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της ελληνικής αριστεράς


«Ειρωνικός» εμφανίστηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Τρελό και ηλίθιο χαρακτήρισε το πρόγραμμα της αριστεράς στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Μάλιστα εμφανίστηκε εξαιρετικά... ειρωνικός και στηλίτευσε το γεγονός ότι η αριστερά λέει ότι θα ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών και όλοι θα λαμβάνουν κατώτατο μισθό 1300 ευρώ.

Οι οικολόγοι ευρωβουλευτές πρότειναν σήμερα να δοθεί στην Ελλάδα ένα επιπλέον περιθώριο δύο ετών για να συμμορφωθεί στα οικονομικά μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προκειμένου να «δοθεί ελπίδα στον λαό».

Το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δημόσιων πιστωτών της, του ΔΝΤ και της ΕΕ, πρέπει να «προσαρμοστεί» χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις»,

Εκκενώθηκε η Πειραϊκή Πατραϊκή

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα

Σε εκκένωση του χώρου στο πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα που είχε μετατραπεί σε αυθαίρετο καταυλισμό λαθρομεταναστών, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σε συνεργασία με την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο ΟΛΠΑ ναύλωσε λεωφορείο με το οποίο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα 55 άτομα που δήλωσαν πως επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Προορισμός οι πρεσβείες τους στη χώρα μας, οι οποίες θα αναλάβουν τη διαδικασία της επιστροφή τους.

Ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο η εκκένωση του εγκαταλελειμμένου βιομηχανοστασίου της Π-Π, ιδιοκτησίας ΟΛΠΑ πλέον ,

H πιο «περίεργη» πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη! (φωτό)

Μπορεί βέβαια σε κάποιους να φανεί και καλόγουστη! Είναι θέμα γούστου! Όποιος έχει περάσει από την οδό Νυμφαίου στον Εύοσμο, σίγουρα θα την έχει προσέξει και θα τη θυμάται!

Τι κάνει όμως αυτήν την πολυκατοικία τόσο "ξεχωριστή"; Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!

Ο Μιχελάκης πληρώνει την επιστροφή της Ντόρας;

Την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα καταλάβει η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Η είδηση είναι ότι από εκεί και μετά, οι θέσεις διατηρούνται ως έχουν!

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν αλλάζει τη σειρά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τέταρτη ο Γιάννη Μιχελάκης, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν περί του αντιθέτου.

Με τον τρόπο αυτό, για να εκλεγεί ο Γ. Μιχελάκης, χρειάζεται η ΝΔ να ανέβει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 28%, κάτι που θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες αδύνατο.

Ο Γαλλικός τύπος για τον Έλληνα Μελανσόν: "Τσιπρανσόν"!

Η Figaro αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «Έλληνα Μελανσόν» αφού ο Έλληνας μοιράζεται με τον Ζαν Λικ Μελανσόν τις ίδιες απόψεις σχετικά με την κριτική στους σοσιαλιστές. Το «alter ego» του Γάλλου αριστερού ηγέτη είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ο Α. Τσίπρας αφού δήλωσε ότι ο αν ο Φρανσουά Ολάντ δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του, θα γίνει Ολαντρέου της Γαλλίας και η Γαλλία θα γίνει Ελλάδα.

Ο Μελανσόν, χωρίς αμφιβολία, υποδέχτηκε τον όρο «Ολαντρέου» ως μια φράση που «εφευρέθηκε» κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αποτέλεσμα ήταν ο Τσίπρας, όπως και ο Μελανσόν, να αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τους Σοσιαλιστές και να μη γίνουν δεκτοί ως μέλη της νέας κυβέρνησης.

Ζουμ στα φεγγάρια του Κρόνου

Τα τρία φεγγάρια του Κρόνου σε...πρώτο πλάνο

Διώνη, Επιμηθέας και Προμηθέας «ποζάρουν» στον φακό του Cassini

Θοδωρής Λαΐνας

Μια ακόμη εντυπωσιακή φωτογραφία έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini που εδώ και οκτώ χρόνια εξερευνά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του. Το Cassini φωτογράφισε από απόσταση αναπνοής τη Διώνη που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου.

Στην εικόνα διακρίνονται καθαρά δύο ακόμη μικροί δορυφόροι του Κρόνου, ο Προμηθέας (ο πιο φωτεινός στην εικόνα) και ο Επιμηθέας.

Άδωνις - Σπυρίδων: Boing (Video)

Δήμος Πολυγύρου: Εγκρίθηκε η ψηφιοποίηση του Αρχείου Στέφανου Κότσιανου

Με προϋπολογισμό 188.500 € έγινε δεκτή η ένταξη της πρότασης, που υπέβαλλε ο Δήμος Πολυγύρου στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» - «Πρόσκληση 31 Πολιτισμός» με δικαιούχο τον Δήμο Πολυγύρου και Φορέα Υλοποίησης τον Σύλλογο Φίλων των Ιδρυμάτων στου Στέφανου Κότσιανου και τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ».

Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την ψηφιοποίηση του μεγάλου αρχείου του Στέφανου Κότσιανου και τη δημοσιοποίησή του σε διαδικτυακή πλατφόρμα καθώς επίσης και τη διασύνδεσή του με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες, γνωσιακές βάσεις δεδομένων κλπ δίνοντας πρόσβαση στο ευρύ κοινό από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής: Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής κ. Δημήτριος Τσούφης, σας προσκαλεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στις 12.00 σε συνέντευξη Τύπου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας στον Πολύγυρο - πλατεία Ειρηναίου.

Ποδηλατική βόλτα από κάμπινγκ σε κάμπινγκ στη Σιθωνία Χαλκιδικής

ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Γ. ΤΕΡΤΣΕΤΗ 8
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πολύγυρος 23-5-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Κάμπινγκ Χαλκιδικής και τα μέλη της διοργανώνουν βόλτα με το ποδήλατο από το κάμπινγκ ΛΑΚΑΡΑ στο κάμπινγκ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη του ποδηλάτου, του αθλητικού τουρισμού, του φυσικού πλούτου και της ιστορικής κληρονομιάς της Σιθωνίας με στόχο την καθιέρωση της βόλτας με το ποδήλατο κάθε Άνοιξη αναδεικνύοντας τον τουριστικό προορισμό. Ο αγώνας θα έχει τον χαρακτήρα της βόλτας και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Επίθεση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων δέχτηκε ο Θ. Πλεύρης

Επίθεση από ομάδα περίπου 20 αγνώστων, δέχτηκε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο Θ. Πλεύρης, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, όταν παρενέβη η αστυνομία. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει τη λειτουργία της ανεξάρτητης ιστοσελίδας indymedia, μέσω της οποίας οργανώθηκε η επίθεση.
Στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Πλεύρης είπε ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν πιθανώς είναι αριστεριστές ή ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σημείωσε ότι πάντα ήταν στόχος σε αυτόν τον κόσμο.

Επίσης, τόνισε ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν τον χαρακτήρισαν «φασίστα» και κατά τα λεγόμενά του τον προειδοποίησαν: «Τώρα που ερχόμαστε στα πράγματα, θα δείτε τι έχετε να πάθετε».

H "μνημειολαγνεία" στα Σκόπια συνεχίζεται - Έφτασε το άγαλμα του Φιλίππου

Το μεγαλοπρεπές άγαλμα που φέρει την ονομασία «πολεμιστής», που σχετίζεται με τον Φίλιππο ΙΙ, θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Παλιού Παζαριού, στο χώρο κοντά στην πέτρινη γέφυρα- στην άλλη πλευρά του Βαρδάρη.

Το μνημείο έφθασε στα Σκόπια χθες το βράδυ και θα τοποθετηθεί κοντά στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην πλατεία που ονομάζεται «Εξέγερση του Κάρπος».

Ο Δήμος του Κέντρου των Σκοπίων ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτό το μνημείο αποτελεί μέρος του έργου «Σκόπια 2014», το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2007/2008.

Πάτρα: Χάος στην Πειραϊκή Πατραϊκή

Χρυσαυγίτες έκαναν επίθεση με μπουλντόζα! - Χτύπησαν αστυνομικούς- Υπάρχουν τραυματίες- Βροχή τα δακρυγόνα
23.10 Νέος γύρος έντασης στην Πειραϊκή Πατραϊκή με τους Χρυσαυγίτες να εφορμούν, και τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο έξω απο το κτίριο και να τους απωθούν στη λιμενική ζώνη με εκτρεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

22.30 Μόλις επιχείρησαν με μπουλντόζα να κάνουν έφοδο στην Πειραϊκή πριν απο λίγο οι Χρυσαυγίτες, οι περισσότεροι εκ των οποιων όπως λένε οι πληροφορίες είναι εισαγόμενοι και ήρθαν με πούλμαν!!! Τα ΜΑΤ τους απώθησαν με βροχή απο δακρυγόνα, αλλά αυτοί επιστρέφουν για να ξαναεπιχειρήσουν. Την ίδια ώρα έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.