Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο Γαλλικός τύπος για τον Έλληνα Μελανσόν: "Τσιπρανσόν"!

Η Figaro αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «Έλληνα Μελανσόν» αφού ο Έλληνας μοιράζεται με τον Ζαν Λικ Μελανσόν τις ίδιες απόψεις σχετικά με την κριτική στους σοσιαλιστές. Το «alter ego» του Γάλλου αριστερού ηγέτη είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ο Α. Τσίπρας αφού δήλωσε ότι ο αν ο Φρανσουά Ολάντ δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του, θα γίνει Ολαντρέου της Γαλλίας και η Γαλλία θα γίνει Ελλάδα.

Ο Μελανσόν, χωρίς αμφιβολία, υποδέχτηκε τον όρο «Ολαντρέου» ως μια φράση που «εφευρέθηκε» κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αποτέλεσμα ήταν ο Τσίπρας, όπως και ο Μελανσόν, να αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τους Σοσιαλιστές και να μη γίνουν δεκτοί ως μέλη της νέας κυβέρνησης.


Ακόμα ο Τσίπρας, περισσότερο από ότι ο Μελανσόν, δεν έχει μπει στην καρδιά της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήθελε να διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Libération: Μελανσόν και Τσίπρας, αποκλειστικά δικοί σας

Η γαλλική εφημερίδα αναλύει σε βάθος τα κοινά σημεία των δύο ηγετών αφού όταν ο Μελανσόν μιλά για το ΣΥΡΙΖΑ, δε χρησιμοποιεί την αντωνυμία «αυτοί», αλλά το «εμείς». Οι λύσεις που προτείνουν είναι ένα σοκ στο νεοφιλελευθερισμό.

Οι σοσιαλιστές ηγέτες έχουν ξεκινήσει σφοδρή επίθεση εναντία στο νέο Γάλλο Πρόεδρο με αποκορύφωμα και την περίφημη δήλωση του Τσίπρα για τον Ολαντρέου.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: