Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Mεγάλη διαδήλωση κατά Ερντογάν στην Άγκυρα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Άγκυρα κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς.

Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος συνδικάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλατεία της Άγκυρας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "η Επανάσταση θα καθαρίσει τη βρομιά αυτή" ή "είναι κλέφτες", τα οποία απευθύνονταν στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ψεύτικα δολάρια, τα οποία έφεραν το πρόσωπο του Ερντογάν.

Συνελήφθη στην... Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.  Το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το πρωί του Σαββάτου και εκτελέστηκε.

Αν και ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεφωνικές του παρεμβάσεις υποστήριζε ότι βρίσκεται στην Αμερική οι αρχές τον εντόπισαν στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά θα επέστρεφε στην Ελλάδα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

«Είχα ενημερώσει μέσω του δικηγόρου μου τον ανακριτή ότι θα επέστρεφα στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας», είπε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, o κ. Φιλιππίδης ο οποίος πρόσθεσε ότι κρατείται σε ειδικό χώρο μέχρι να αποφασιστεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Mέρη παράξενα… κι όμως αληθινά! (Video και φωτό)

Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Μέρη που πραγματικά με το που τα επισκεφθείς σου δημιουργούνται ερωτηματικά. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι αληθινό; Τεχνητό ή φυσικό;

Σπάνιες τοποθεσίες για αυτούς που αναζητούν κάτι διαφορετικό…

Το διαφορετικό πάντα είναι και πιο ελκυστικό! Το newpost σας παρουσιάζει μερικά από τα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη…

Το «Avatar» της Νέας Ζηλανδίας

Θεσσαλονίκη: Με μικρές καθυστερήσεις οι πτήσεις

Με μικρές καθυστερήσεις, που δεν ξεπερνούν το μισάωρο, πραγματοποιούνται από το πρωί οι πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ομίχλης που υπάρχει.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος του αεροδρομίου, η ομίχλη δεν είναι τόσο πυκνή ώστε να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων ή άλλες μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι οι επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται σημαντικά.

Πηγή: Real.gr

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Video)


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών ο Λαϊκός Σύνδεσμος παρουσίασε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας την παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, με την οποία προφυλακίστηκαν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν νέα ντοκουμέντα για το πώς στήθηκε η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.

Την Συνέντευξη Τύπου παρουσίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ ομιλητές ήταν ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νικ Γκρίφιν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Ηλίας Κασιδιάρης. Η συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια ανέγνωσε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής για μια Ευρώπη των Εθνών.

Ο Χριστόδουλος, το κινητό τηλέφωνο και οι «συμβουλές» από τους Πυρήνες

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΡΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ

Χωρίς την κάρτα sim βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό τηλέφωνο του καταδικασθέντος τρομοκράτη που δραπέτευσε, Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, μειώνονται οι πιθανότητες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να βρει κάποια στοιχεία, που εδεχομένως να οδηγούσαν στα άτομα που τον κρύβουν και στον εντοπισμό του «Μανώλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Νοέμβρη».

Το τηλέφωνο βρέθηκε στο σπίτι του αδελφού του Χριστόδουλου Ξηρού, Βασίλη και παρά το γεγονός ότι δεν είχε μέσα την κάρτα sim, θα ερευνηθεί για την ανεύρεση κάθε αξιοποιήσιμου στοιχείου.