Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Mέρη παράξενα… κι όμως αληθινά! (Video και φωτό)

Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Μέρη που πραγματικά με το που τα επισκεφθείς σου δημιουργούνται ερωτηματικά. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι αληθινό; Τεχνητό ή φυσικό;

Σπάνιες τοποθεσίες για αυτούς που αναζητούν κάτι διαφορετικό…

Το διαφορετικό πάντα είναι και πιο ελκυστικό! Το newpost σας παρουσιάζει μερικά από τα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη…

Το «Avatar» της Νέας Ζηλανδίας

Νότια του Auckland, στο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας (Στο Βόρειο νησί) υπάρχουν μοναδικά σπήλαια που θυμίζουν σκηνικά από την γνωστή ταινία «Avatar». Τα σπήλαια αυτά φωτίζονται, όχι από λάμπες αλλά από φωσφορίζοντα… σκουλήκια!



Τα σκουλήκια αυτά υπάρχουν μέσα στα σπήλαια κατά χιλιάδες και υφαίνουν ιστούς οι οποίοι κρέμονται από την οροφή. Έτσι με τον ιδιαίτερο αυτό φωτισμό που έχουν, ελκύουν έντομα και κάνουν το περιβάλλον φαντασμαγορικό. Φανταστείτε χιλιάδες «φωσφορίζουσες κλωστές» να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας καθώς διασχίζετε το σπήλαιο μέσα σε βάρκες! Δείτε αυτό το εκπληκτικό θέαμα μέσα από τις φωτογραφίες και το video. Λόγω αυτών των σκουληκιών «Arachnocampa luminosa» το μέρος έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας. Μπορεί και να αποτέλεσε την ιδέα για να γυριστεί το «Avatar» στη Νέα Ζηλανδία…

Η τρύπα με την φωτιά που καίει 35 χρόνια!

Στο Ουζμπεκιστάν κοντά στην μικρή πόλη Darvaza καίει διαρκώς εδώ και πολλά χρόνια μια τεράστια φωτιά μέσα σε μια μεγάλη τρύπα στην επιφάνεια της γης. Το βράδυ το φαινόμενο αυτό δίνει στην έρημο μια διαφορετική «πινελιά», αφού στο απόλυτο σκοτάδι σιγοκαίει η φωτιά. Την ονομάζουν «Πύλη της Κόλασης».



Όνομα που σε ανατριχιάζει αλλά παράλληλα σου δημιουργεί ερωτήματα πως μπορεί να συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο τόσα χρόνια; Η φωτιά ξεκίνησε όταν έγινε μια γεώτρηση που προφανώς χτύπησε σε κάποιον τεράστιο θύλακα φυσικού αερίου και κατέρρευσε. Γεμίζοντας η πόλη από αυτό το αέριο που θεωρήθηκε τότε επικίνδυνο, αποφασίστηκε να γίνει ανάφλεξη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το περίεργο αξιοθέατο. Να σημειωθεί ότι οι μελετητές απέδειξαν πως τελικά το αέριο αυτό δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά αντιθέτως είναι εξαιρετικής ποιότητας και σιγοκαίει 35 ολόκληρα χρόνια ασταμάτητα.

Οι «ζωηρές» πέτρες



Αν έπρεπε να χαρακτηριστούν αυτές οι πέτρες, το επίθετο «ζωηρές» θα ήταν το καταλληλότερο. Στην ξερή λίμνη Racetracj Playa που βρίσκεται στην κοιλάδα του θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ οι πέτρες μετακινούνται μόνες τους! Αν και κάποιες ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά μετακινούνται αφήνοντας πίσω τα ίχνη της πορείας τους. Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι ότι ποτέ κανείς δεν τις έχει δει να κινούνται. Βρίσκονται όμως σε διαφορετικές θέσεις κάθε φορά που τις αντικρίζει κάποιος.

Το φαινόμενο αυτό έχει κάνει πολύ κόσμο να αναρωτιέται πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν βρέχει στην περιοχή το έδαφος γίνεται μαλακό και λασπώδες. Έτσι σε συνδυασμό με τον άνεμο οι πέτρες μετακινούνται… Αν και κάποιες φορές οι βράχοι μετακινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να καταρρίπτεται αυτή η θεωρία.

Προορισμοί που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε για πολλά πράγματα… Ανακαλύψτε τους!


Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: