Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στην... Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.  Το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το πρωί του Σαββάτου και εκτελέστηκε.

Αν και ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεφωνικές του παρεμβάσεις υποστήριζε ότι βρίσκεται στην Αμερική οι αρχές τον εντόπισαν στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά θα επέστρεφε στην Ελλάδα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

«Είχα ενημερώσει μέσω του δικηγόρου μου τον ανακριτή ότι θα επέστρεφα στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας», είπε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, o κ. Φιλιππίδης ο οποίος πρόσθεσε ότι κρατείται σε ειδικό χώρο μέχρι να αποφασιστεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα αναμένεται την Κυριακή, αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απορρέουν από το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά προκύπτει ότι ο κ. Φιλιππίδης εντοπίστηκε από τις τουρκικές αρχές στην περιοχή του Πέραν και συνελήφθη βάσει του διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εν συνεχεία η τουρκική αστυνομία ενημέρωσε την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ από την Αθηνα εστάλησαν στην Τουρκία τα στοιχεία για να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος.

Βαριές κατηγορίες

Για τον Άγγελο Φιλιππίδη ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσεως, αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας) εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε είναι μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ.

Στο πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ενήργησε καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του ΤΤ και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείρηση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένουν να επαυξήσει τις περιουσίες τρίτων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου ΓΡΙΒΕΑ/Αναστασίας ΒΑΤΣΙΚΑ, του Λαυρέντη ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ και του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου"

Επίσης, αναφέρεται ότι από τον έλεγχο 6 τραπεζικών του λογαριασμών, προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα "άγνωστη προέλευση".

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: