Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 24,8% - «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή


Το Newpost.gr μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις περιφέρειες Αθηνών συνεχίζει σε συνεργασία με την GPO με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Αυτή τη φορά, το newpost και η GPO σας παρουσιάζει την έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όπως αποτυπώνεται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ πρηγείται με 24,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,2%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα

Επίσης στην έρευνα καταγράφονται τα στοιχεία για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρώτο πρόβλημα με μεγάλο ποσοστό 58,9% είναι η ανεργία και ακολουθεί το Οικονομικό/ Βοήθεια στους ασθενέστερους με ποσοστό 42,2%. Η Υγεία προβληματίζει το 13,6% των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό στο 9,6% των πολιτών που προβληματίζονται για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής τους.


Χαμηλό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το 26,7% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται «Πολύ» για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, το 28,9% ενδιαφέρεται «Αρκετά», το 18,1% «Λίγο» και το 25,7% «Καθόλου».


Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: