Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πατριωτικό καθήκον των Ελλήνων είναι να διώξουν την κυβέρνηση της συμφοράς του Γ. Παπανδρέου.


Ο μεγάλος ελληνολάτρης και πατριώτης Περικλής Γιαννόπουλος έγραφε:  "Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μαντρί; Αν τολμάς έμπα και διώξτους!". Με αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας από τον κοινοβουλευτισμό διαπιστώνουμε πόσο επίκαιρος είναι και πάλι ο Περικλής Γιαννόπουλος.

Ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του είναι πολύ θυμωμένος με το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα με την κυβέρνηση της πράσινης συμφοράς η οποία του προέκυψε. Μία κυβέρνηση στην οποία επικρατεί κατάστασης αλαλούμ. Μία κυβέρνησης η οποία άλλα μέτρα ανακοινώνει την μια ημέρα τα αναιρεί την επομένη και την τρίτη τα επαναφέρει με άλλη διατύπωση. Μία κυβέρνηση η οποία υφ' άρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού με εκείνες της αλήστου μνήμης εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου, "λεφτά υπάρχουν", " θα εγγυηθώ τα εισοδήματα των Ελλήνων".

Το μέγα ψεύδος του Γ. Παπανδρέου. Τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού αντί να τα εγγυηθεί τα μεταφέρει στις τσέπες των δανειστών μας. Όπως διαφαίνεται από τα νέα στοιχεία που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, (αυτό αναφέρουν τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της στατιστικής αρχής),ο πρώην υπουργός οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, έδωσε αλλοιωμένα προς τα πάνω οικονομικά στοιχεία στους δανειστές μας για το χρέος.

Για να γίνει η κρίση ευκαιρία και να παραδώσουν την δημόσια περιουσία του Ελληνικού λαού αντί πινακίου φακής, στους δανειστές μας και στους εγχώριους διαπλεκόμενους μεγαλοπρομηθευτές εργολάβους του δημοσίου. Τώρα έβαλαν στο στόχο και τις ακίνητες περιουσίες του Ελληνικού λαού. Με την φοροκαταιγίδα που επιβάλει ο κ. Βενιζέλος επί των ακινήτων, ο ανάλγητος αυτός υπουργός των οικονομικών, ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν. Ακόμη και ο αντιπρόεδρος Β' της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος δημόσια δήλωσε αδυναμία πληρωμής.

Το χαράτσι που έρχεται μέσω της ΔΕΗ στα ακίνητα αλλά και ο κεφαλικός φόρος που επέβαλαν μετά από εισήγηση του προέδρου της βουλής και των μανδαρίνων του υπουργείου οικονομικών, απώτερο σκοπό έχει να κατασχέσουν τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών. Να τα ρευστοποιήσουν και να τα δώσουν στους τρομοκράτες δανειστές μας, οι οποίοι σαν αρπαχτικά περιμένουν να κατασπαράξουν τις σάρκες του Ελληνικού λαού. Εάν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας στο υπουργείο Οικονομικών, ο λαός πρέπει να πληροφορηθεί τα ονόματα όλων αυτών των μανδαρίνων που βρίσκονται δίπλα στον υπουργό και τον συμβουλεύουν πως θα αρπάξει τις περιουσίες του λαού. Για να μάθει ο λαός τα προσόντα όλων αυτών των δήθεν οικονομικών συμβούλων, οι οποίοι ουσιαστικά, καταστρέφουν την πατρίδα και τον λαό.

Όμως ότι και να κάνουν, όπως λέει και ο λαός μας <<λίγα είναι τα ψωμιά τους>>. Η πολιτική τους καριέρα είναι προδιαγεγραμμένη και κάπου εδώ τελειώνει. Το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά. Το νεοφιλελεύθερο σοσιαλιστικό και ανάλγητο κόμμα που εξακολουθεί να λέγεται ΠΑΣΟΚ σύντομα θα διαλυθεί στα εξόν συνετέθη. Μπροστά του ωχριά ακόμη και εκείνος ο φιλελευθερισμός της Μάργκαρετ Θάτσερ. Εξ' άλλου το γνωρίζει πλέον πολύ καλά και ο αρχηγός τους και πρωθυπουργεύων κ. Γ. Παπανδρέου γι' αυτό και δηλώνει ότι δεν τον απασχολεί εάν θα ξαναγίνει πρωθυπουργός. Τα μαύρα μηνύματα από ολόκληρη την Ελλάδα καταφτάνουν στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γι' αυτόν τον λόγο έχουν αρχίσει διεργασίες μεταξύ των βουλευτών και ιδιαίτερα όσων εκλέγονται στην επαρχία τι μέλει γενέσθαι. Ιδιαίτερα έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται όσοι ανήκουν στο περιβάλλον του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου δίχως όμως να έχουν και την υποστήριξή του. Συζητούν για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και για εκλογές πριν είναι πολύ αργά και να μπορέσουν να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί.

Πάντως η εκταμίευσης της 6ης δόσης και εφ' όσον ενεργοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου του Eurogroyp και κλείσει η εκταμίευσης του δανείου των 110 δις, αυτό θα το παρουσιάσει η κυβέρνησης ως μεγάλη της επιτυχία. Μία επιτυχία των προσπαθειών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα θα πάει σε εκλογές τον Νοέμβριο εκτός και γίνει κάποιο μπαμ όπως είπε και ο ίδιος, αλλά για άλλη περίπτωση.

Το πρόβλημα όμως είναι γιατί δεν σώθηκε η Ελλάς με το Μνημόνιο 1; Γιατί οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης( Παπακωνσταντίνου) απέτυχαν και χρειάστηκαν το Μνημόνιο 2 και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για να σωθούμε ξανά; Γιατί όλες οι οικονομικές θυσίες του λαού πήγαν στον βρόντο;

Ποιος άλλος είναι υπεύθυνος εκτός από το πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ενέκρινε και υποστήριξε, όλες τις αστοχίες και την κακοδιαχείριση του υπουργού του επί των οικονομικών Παπακωνσταντίνου; Γιατί έχει εκχωρήσει τα πάντα στον κ. Βενιζέλο; Τι παριστάνει ο ίδιος; Μόνο το κανό του τον απασχολεί και πως θα απολαύσει το σούσι του με εκλεκτή παρέα; Τι κάνει όλο αυτό το τάγμα των συμβούλων του, κάποιοι των οποίων έχουν και Νόμπελ στην οικονομία. Τι συμβουλές του δίνουν; Τι έγινα εκείνα τα σεμινάρια των υπουργούν του για να μπορούν να ασκούν καλλίτερη διοίκηση; Απολύτως τίποτα.

Πατριωτικό καθήκον του πρωθυπουργού είναι να βγει ευθέως και ευθαρσώς, να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό γιατί απέτυχαν τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Γι' αυτήν αποτυχία τους ο υπουργός του των Οικονομικών κ. Βενιζέλος τιμωρεί τον Ελληνικό λαό ανακοινώνοντας καθημερινά και ένα νέο χαράτσι. Έχει πατριωτικό καθήκον ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τον λαό που πάνε όλα αυτά τα χρήματα τα οποία εισπράττουν καθημερινά τα δημόσια ταμεία είτε αυτά είναι φόροι, είτε χαράτσια, είτε ΦΠΑ, είτε βενζίνη κλπ & κλπ. Πως συμβαίνει ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται κάθε μήνα, οι δαπάνες της Δημόσιας διοίκησης να αυξάνονται συνεχώς; Και πώς να μην αυξάνονται οι δαπάνες όταν ο κ. Βενιζέλος για ένα από τα γραφεία του σπαταλά 950.000 ευρώ τον χρόνο.

Έχουμε ένα τεράστιο οικονομικό πόλεμο και αυτοί τώρα σκέφτηκαν να παραγγείλουν και να παραλάβουν θωρακισμένη λιμουζίνα αξίας 750.00 ευρώ για να κυκλοφορεί ο υπουργός των οικονομικών. Ποιόν φοβάται άραγε και πόσο θα μας στοιχίζει κάθε χρόνο η συγκεκριμένη λιμουζίνα; Ποιος θα μας πληροφορήσει; Στρατιές ειδικών συμβούλων διορίζονται κατά εκατοντάδες από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να μειωθεί έτσι το δημόσιο. Και αυτές οι εξαγγελίες του κ Παπανδρέου ότι πλέον έχουν σταματήσει η πελατειακές σχέσεις των πολιτικών, τις οποίες κάθε τόσο επαναλαμβάνει υποκριτικά τι σημασία έχουν, ποιόν κοροϊδεύει;

Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Ότι και να κάνουν και όσα κατάπτυστα νομοσχέδια και αν ψηφίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, το τέλος τους είναι πολύ κοντά. Εάν έχουν τον στοιχειώδη ανδρισμό οι βουλευτές του και ιδιαίτερα αυτοί του κυβερνώντος κόμματος ας μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και ας προσπαθήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για τα επώδυνα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και για ποιο λόγο τα ψηφίζουν.

Εάν το τολμούν ας το πράξουν. Τότε θα διαπιστώσουν την αγάπη που τρέφει για τα πρόσωπα τους ο λαός, ο οποίος σίγουρα θα τους φιλοδωρήσει με αυγά, γιαούρτια, φραπέδες και κάθε σάπιο ζαρζαβατικό ενώ οι φάπες θα πέφτουν σύννεφο. Επιτακτική ανάγκη είναι να βρει ο Ελληνικός λαό άμεσα τον τσοπάνη που θα μπει μαζί με τον λαό στο μαντρί. Όχι μόνο να διώξουν τους λύκους, αλλά να τους λιώσουν. Θα μπορέσει άραγε ο Ελληνικός λαός; Το ελπίζουμε.

Νίκος Παπαγεωργίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε πότε θα φύγει?Πάει να βουλιάξει την Ελλάδα!Είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να την καταντήσει χώρα της φτώχιας κι της πείνας;Ε,οχι!