Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σπάρτη: Ακυρώθηκε υποψηφιότητα για 13 δευτερόλεπτα!


Υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να κάνουν το πιο απλό: Να καταθέσουν μέσα στην προθεσμία τις υποψηφιότητες τους. Δύο...λαμπρά παραδείγματα: Αυτό του υποψήφιου Δήμαρχου Σπάρτης και του υποψήφιου Δήμαρχου Κέρκυρας.

Και οι δύο κύριοι μένουν εκτός της εκλογιής μάχης και μάλλον δικαίως καθώς αναπόφευκτα θα ετίθετο το ερώτημα: Αφού δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη, πώς θα μπορέσουν να διοικήσουν μεγάλους δήμους;

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, ο συνδυασμός του νυν νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα (φωτογραφία) με την επωνυμία «Σπάρτη - Νέα εποχή», που έθετε υποψηφιότητα για το δήμο Σπάρτης, ακυρώθηκε.

Η συμμετοχή του συνδυασμού ακυρώθηκε με ψήφους 2-1 γιατί κατατέθηκε εκπρόθεσμα κατά 13 δευτερόλεπτα, μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής. Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ανάλογη "τσαπατσουλιά" επέδειξε και ο υποψήφιος για τον δήμο Κέρκυρας. Ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, που είχε το επίσημο χρίσμα από την Ιπποκράτους, υπέβαλε εκπρόθεσμα τον φάκελο της υποψηφιότητας κατά 13 λεπτά.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας βασίστηκε στο αποδεικτικό παραλαβής από τη γραμματεία του δικαστηρίου, το οποίο ανέφερε ότι ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε 13 λεπτά πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: