Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης με ρεκόρ 223 ψήφων

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκλέχθηκε την Παρασκευή πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Το αποτέλεσμα γνωστοποίησε στο Σωμα ο απερχόμενος Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.

Μετά την εκλογή προέδρου θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων.

Από τη ΝΔ προτεινόμενοι αντιπρόεδροι της Βουλής είναι για τη θέση του α' αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης, του β' αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του γ' αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του δ' αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διευθέτηση του θέματος με τον έβδομο αντιπρόεδρο, που αναλογεί στη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: