Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση προς τιμήν του Ν. Πλαστήρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Διημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών 7-8 Δεκεμβρίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα, οι Καρδιτσιώτες τον τιμούν με μια διημερίδα (7-8 Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η ζωή και το πολιτικό του έργο.

Ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας έγινε γνωστός για τη στρατιωτική του δράση κατά τους  Βαλκανικούς (τον αποκαλούσαν ο Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία και πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα.

Κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.
Η διημερίδα θα ξεκινήσει το Σάββατο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Εκεί θα εκφωνήσουν λόγο γνωστές προσωπικότητες του πολιτικού χώρου αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. .κ. Στέλιο Παπαθεμελή, δικηγόρο-πρ. Υπουργό, Σαράντο Καργάκο, συγγραφέα-ιστορικό και Ιωάννη Παρίση, Υποστράτηγο ε.α-Δρα Πολιτικών Επιστημών.

Σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν ο γιος του Υπασπιστή Παπαμαντέλου του Νικ. Πλαστήρα, κ. Δημήτριος Παπαμαντέλλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων, κ.Αντώνιος Οραήλογλου.  Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου, κυρία Βασιλική Τσιαπώκη, « Καθ’ όλη τη διάρκεια της διημερίδας, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου θα λειτουργεί και ειδική έκθεση με τα προσωπικά αντικείμενα του Νικόλαου Πλαστήρα ( όπλα, στολές, προσωπικό του γραφείο) καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ολόκληρη τη ζωή του». Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών (210/8254304,6976/704654)

Πηγή: Politikanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: