Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Ο Παναγιώταρος εξηγεί το «Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης» (Video)

Με μήνυμά του στο twitter o Ηλίας Παναγιώταρος εξηγεί γιατί είπε Κωνσταντίνο τον Κολοκοτρώνη. Όπως λέει, αναφερόταν στον πατέρα του «Γέρου του Μοριά» που σκοτώθηκε στην Καστάνια της Μάνης πολεμώντας 10.000 Τούρκους μαζί με τον Παναγιώταρο Βενετσανάκη.

 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διευκρινίζει για την ομιλία του στη Βουλή ότι εκ παραδρομής απέδωσε τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» στον πατέρα του Κωνσταντίνο, ενώ υποστηρίζει ότι Παναγιώταρος Βενετσανάκης ήταν πρόγονός του.

Από την ομιλία του βουλευτή πάντως, είναι φανερό ότι τα χει μπερδέψει λίγο ... και τα ονόματα, και τις ρήσεις των εθνικών ηρώων...

«ΨΙΤ! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κολοκοτρώνης και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ Βενετσανάκης, σκοτώθηκαν πολεμώντας 10.000 Τούρκους. Αυτό δεν είναι τσεκούρι και φωτιά;» έγραψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον προσωπικό του λογαριασμό για όσα είπε στη Βουλή.

Θρυλικοί κλεφταρματολοί, ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης είχαν οχυρωθεί με τις οικογένειές τους στους πύργους τους στη Καστάνια της Μάνης, απ' όπου έκαναν εφόδους κατά των Τούρκων στα σύνορα της Μάνης και στις περιοχές της Λακωνίας.

Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης, αντιστάθηκαν δώδεκα μερόνυχτα και τελικά έπεσαν νεκροί μαζί με τους άνδρες τους στο πεδίο της μάχης.

Από τη σφαγή στη Καστάνια διεσώθη η γυναίκα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη με τα έξι παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο μικρότερος γιος της, Θεόδωρος ΚολοκοτρώνηςΠηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: