Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δυσαρεστημένη η εβραϊκή κοινότητα με την υπουργοποίηση Βορίδη

Τον κατηγορούν ως αντισημίτη...

Την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ με την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη κατηγορώντας τον ως αντισημίτη. Οι εφημερίδες τονίζουν την σχέση του με τον Γάλλο Jean-Marie Le Pen τον οποίο  θεωρεί τον ως μέντορα και φίλο του.

Ο 49χρονος πολιτικός στις εθνικές εκλογές του  2000 συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Κωνσταντίνο Πλεύρη, που αργότερα έγραψε το 1400 σελίδων βιβλίο "Εβραίοι, Όλη η Αλήθεια", στο οποίο παρακινούσε του Έλληνες να σκοτώσουν Εβραίους".

Όταν ο Βορίδης απέτυχε εκλογικά, "το κόμμα του προσχώρησε στο ΛΑΟΣ,
ο ηγέτης του οποίου Γιώργος Καρατζαφέρης, σε μία ομιλία του στη Βουλή έριξε το φταίξιμο για την 11/9 στους Εβραίους.

Πριν από δύο έτη, ο Βορίδης μαζί με άλλα μέλη του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο διορισμός του επικρίθηκε έντονα από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα: "Κανείς Εβραίος δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την υπουργοποίηση ενός ανθρώπου που, μέχρι πριν δύο χρόνια, ήταν ηγετικό μέλος του ακροδεξιού και αντισημιτικού κόμματος ΛΑΟΣ.", αναφέρει η Victor Eliezer, Γ. Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Ο  Βορίδης "εξέφρασε την αντίθεσή του στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και δεσμεύτηκε να ‘βάλει τέλος στην αντισημιτική, ρατσιστική προκατάληψη, η οποία είναι κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”. Ο Ελιέζερ θεωρεί ότι “είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε όμως στον ιστοχώρο πως η Εβραϊκή κοινότητα θα ήθελε να δει εκείνον, όπως και τα άλλα, πρώην μέλη του ΛΑΟΣ, να απαρνούνται εντελώς τις παλιές τους θέσεις.

Πηγή: sdjewishworld
Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: