Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας του Π. Καμμένου


 Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος  κ. Καμμένος απέδωσε τη δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα σε «προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας». 

«Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» κατήγγειλε και για την ουσία της υπόθεσης είπε πως κατηγορείται ότι σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Επίσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε: «Πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».

Ανέφερε ακόμη  ότι ο εισαγγελέας του απαγόρευσε να απολογηθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, «για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί». Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε παλαιότερη ανακοίνωση της Ν.Δ., στην οποία αναφερόταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών» αλλά και φράση του Ανδ. Λοβέρδου, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη; είχε πει πως «όποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα σε μακελειό».

«Σκεφτείτε όλοι ποιες φράσεις, ιδιωτικά ή δημόσια, μπορεί να έχουν ειπωθεί» είπε ο κ. Καμμένος, κατήγγειλε ότι προφυλάσσονται την ίδια ώρα, πρόσωπα που δεν θα έπρεπε και κατέθεσε 72 υποθέσεις τέως υπουργών που με σχηματισμένες δικογραφίες ή μηνύσεις πολιτών έχουν μείνει στο αρχείο του προέδρου της Βουλής, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές για να εξεταστεί η πιθανή ποινική ευθύνη.

Αναφερόμενος στην επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» είπε ότι «γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και να σταματήσουν την αντίστασή τους απέναντι σε ένα σχέδιο που είναι εντελώς παράνομο».

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

«Ο υπουργός, δηλαδή, ο οποίος πήρε τροποποίηση αρμοδιοτήτων από τον πρωθυπουργό και πήρε τον τομέα των επενδύσεων, σήμερα, είναι ελεγκτής στο πρώην αφεντικό του», πρόσθεσε.

Απαντώντας του ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι «ίσως κάνει εντύπωση επειδή κάποιοι έχουν εργαστεί προτού μπουν στην πολιτική, έχουν δουλέψει στο εξωτερικό που τα πράγματα είναι αξιοκρατικά και δύσκολα και έχουν κάνει καριέρα, πριν επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα και ο ελληνικός λαός να τους τιμήσει με την ψήφο του».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, έχει εργαστεί στη Μ. Βρετανία, στο αμοιβαίο κεφάλαιο (σ.σ. που έχει κυρίως συνταξιοδοτικά ταμεία) της Fidelity. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο στο οποίο εργάστηκε ουδέποτε είχε σχέση με την εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

«Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε θεωρίες συνωμοσιολογίας. Αλλά πρέπει και να είμαστε διαυγείς και κρυστάλλινοι στην κριτική» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν έχει στοιχεία, να κινήσει τη διαδικασία να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και τότε να παραιτηθεί. Αλλά αν δεν έχει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει εκείνον προσωπικά με την επένδυση της εταιρείας, από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, τότε να παραιτηθεί και ο κ. Καμμένος από το βουλευτικό αξίωμα».

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Μηταράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε «τι έκανε ο υφυπουργός στο Πέραμα του Έβρου, γιατί είχε την ευθύνη για την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών για την ELDORADO GOLD». «Εγώ δεν σας κατηγόρησα ότι εσείς προσωπικά έχετε να αποκομίσετε κέρδος» είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ως υπουργός της Κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης, θα έπρεπε να έχει αρνηθεί αρμοδιότητες που έχουν σχέση με εταιρείες που έχει εργαστεί».

Ψηφοφορία για ακόμη τρεις άρσεις ασυλίας

Η Ολομέλεια κλήθηκε σήμερα να αποφασίσει για τρεις ακόμη αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας. Η πρώτη για τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η δεύτερη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και η τρίτη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά». Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: