Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Φρονηματιστικός μπούσουλας οι Ευρωεκλογές για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Γράφει ο Προδρόμου Κων/νος
Ανεξάρτητος Έλληνας

Συναγωνιστές ο λαός με την σοφία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα στα κόμματα, όπως και σε εμάς. Μας είπε με ηχηρό τρόπο διορθώστε την πορεία σας. Πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στο αποτέλεσμα αυτό πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναλύσουμε τα αίτια της μειωμένης αποδοχής μας από τον κόσμο.

Κατά την γνώμη μου δύο είναι οι κύριοι λόγοι της αποτυχίας μας ως αναφορά το κίνημά μας.

Α. Οι οργανωτικές μας αδυναμίες και παραλήψεις που είχαν αντίχτυπο στη λειτουργία μας ως ενιαίος ζωντανός κομματικός οργανισμός.
Πχ  στην Πιερία, αλλά ίσως και αλλού, παρατηρήθηκε απραγία και απραξία του κομματικού μηχανισμού ενόψει των εκλογών, για να μην πω και φαινόμενα αντιδεοντολογικά και απαράδεκτα μέχρι του σημείου υπονόμευσης τις προσπάθειας του κινήματός μας εξαιτίας τις στάσεις ορισμένων τοπικών στελεχών μας. Στην περιφερειακή μας ενότητα, φωλιά της δεξιάς, είχαμε χαμηλότερα ποσοστά  απ΄ότι  πανελλαδικά που οφείλεται?

Β. Ελλιπής είτε υπολειπόμενος πολιτικός λόγος, όπως εκφράστηκε μέχρι τώρα από τον πρόεδρο και τα ανώτατα στελέχη σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό. Ο κόσμος θέλει από εμάς ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις που να απαντούν στην καθημερινότητα του πολίτη και τα προβλήματα που δημιούργησε  η μνημονιακή πολιτική και όχι μόνο καταγγελτική ρητορική, και μετά τις μακρόπνοες προοπτικές μας και τους στόχους μας για τη χώρα.

Φίλοι μπορούμε να ανακάμψουμε, δε χρειάζονται βιαστικές εν θερμό αντιδράσεις δεν είμαστε  αντι-ΝΔ,  αλλά  αντι-Σαμαρικοί σφόδρα και δεν θα γίνουμε ποτέ σαμαράκια του αποτυχημένου και στραπατσαρισμένου αμφισβητούμενου πρωθυπουργού.

Είμαστε ανεξάρτητοι και περισσότερο δεν πρέπει να γίνουμε, ώστε να καταντήσουμε αυτονομιστές. Οι ευθύνες είναι συλλογικές, αλλά και αναλογικές των προσώπων και των θέσεων που κατέχουμε΄ κανένας μας δεν είναι διορισμένος, ούτε στρατεύσιμος, αλλά εθελοντής και κάποιος εκλεγμένος.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: