Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Θανάσης Καζάκης: Κάποιος να κυβερνήσει...

Κάποιος να κυβερνήσει...

του Θανάση Καζάκη
Υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με τον συνασπισμό Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία

Το δίλημμα της Κυριακής είναι σοβαρό και το ρίσκο τεράστιο. Και οι βασικοί σχηματισμοί που συμμετέχουν στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το στοίχημα και, σίγουρα, αδυνατούν να μας πουν τι ακριβώς θα κάνουν, σε περίπτωση που κερδίσουν το μπόνους των 50 εδρών, για να προλάβουν μια τριτοκοσμική Ελλάδα.  Στην κάλπη αυτής της Κυριακής, συνεχίζουν να αναμασούν την ίδια ρητορική ψευδών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πελατών τους, στη μια περίπτωση, καταγγέλλοντας συνεχώς τα πάντα, στην άλλη.

Το διακύβευμα έχει πια μεταβληθεί. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι το κουρελιασμένο μνημόνιο ή το ρίσκο της καταγγελίας του. Το ερώτημα δεν είναι το νόμισμα. Δεν είναι καν αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι. Το ζητούμενο στις εκλογές της Κυριακής είναι σε τι κοινωνία θέλουμε να ζούμε. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις που τόσο χρειαζόμαστε, ή όχι. Το θέμα μας πλέον είναι αν θέλουμε την αξιοπρέπεια που αξίζουμε εμείς, οι γονείς και τα παιδιά μας, ή αν θα ανεχτούμε τη μιζέρια που θέλουν να μας επιβάλλουν τα κόμματα του ψεύδους και του λαϊκισμού. Σ'αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα, μόνον ο συνασπισμός Δημιουργία Ξανά φαίνεται να έχει ουσιαστικές απαντήσεις και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την έξοδο από το τέλμα και την έναρξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Και να τι προτείνουμε: Να δεσμευτούν συνταγματικά οι κυβερνήσεις για εξάλειψη των ελλειμμάτων. Χωρίς αυτό, σε 10 χρόνια πάλι θα χρειαζόμαστε διάσωση.

  •     Να περιοριστεί το κράτος, με μετατάξεις, ιδιωτικοποιήσεις και, τελικά, απολύσεις, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του και να απελευθερωθούν πόροι για την κοινωνία.
  • Να απλοποιηθεί η φορολογία και να καταργηθούν οι φόροι στα ακίνητα. Έτσι, θα εκλείψει το κίνητρο της φοροδιαφυγής και θα αυξηθεί η αξία των περιουσιών.
  • Να περιοριστούν/μηδενιστούν οι επιδοματικές πολιτικές ιδρυματοποίησης των πολιτών και να αναπτυχθεί ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται την παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
  • Να αναθεωρηθεί πλήρως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με κατάργηση των εισφορών και καθιέρωση βασικής εγγυημένης σύνταξης 700€ για όλους ανεξαιρέτως.

Αυτά τα μέτρα, η Δράση τα προτείνει εδώ και χρόνια και δεν τα αλλάζει ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται. Γι'αυτό και δεν είμαστε ευχάριστοι στα μιλιούνια των εξαρτημένων από το δημόσιο. Θέλουμε, όμως, να είμαστε χρήσιμοι. Και το καταφέρνουμε επειδή δεν είμαστε προϊόντα των κομματικών σωλήνων. Επειδή σκεπτόμαστε διαφορετικά, χωρίς εξαρτήσεις. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε, να συνενώσουμε την κοινωνία και όχι να τη διχάσουμε. Στόχος της Δημιουργίας Ξανά είναι να στηρίξουμε το πλαίσιο εκείνο που θα οδηγήσει στην κοινωνική ηρεμία για όλους, χωρίς όρους, και στην ισότιμη ανάπτυξη για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Στη Δημιουργία Ξανά, πιστεύουμε ότι εθνικός μας στόχος πρέπει να είναι η ατομική και η εθνική αξιοπρέπεια. Να μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει αυτό που θέλει, χωρίς να παλεύει με τους δαίμονες για τα αυτονόητα. Να μπορεί η πατρίδα μας να βοηθά στη δημιουργία της μεγάλης, ενωμένης Ευρώπης, χωρίς να είναι ο ζητιάνος των Βαλκανίων. Στη Δημιουργία Ξανά πιστεύουμε ακλόνητα στις τεράστιες, τις ανεξάντλητες δυνατότητες του απανταχού Ελληνισμού. Σας καλώ να πιστέψετε κι εσείς. Να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας. Να απαλλαχτείτε, μια και καλή, από τους ψεύτες και τους λαϊκιστές. Να ψηφίσετε για να γίνει κάτι, όχι για να μην εκλεγεί κάποιος. Να ψηφίσετε για την καινούρια δημιουργία, την ελπίδα, την αξιοπρέπεια. Σ'αυτές τις εκλογές, ψηφίστε Δημιουργία, Ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: