Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Καθαρίστε τη Μεσόγειο - Μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης

Μαθητές  και  δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Σάρτης, η  ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας και Προστασίας της Φύσης «Δραγουντέλι»,  κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έδωσαν σήμερα δυναμικό παρόν στον καθαρισμό της παραλίας της Σάρτης που διοργάνωσε ο δήμος Σιθωνίας στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Υπενθυμίζεται ότι θεματική «αιχμή» της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ αποτελεί ο περιορισμός της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, σε συμφωνία και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που επιτάσσει τη δραστική μείωσή της.


Οι μικροί μαθητές με ευαισθησία και γνήσιο ενδιαφέρον για το παράκτιο περιβάλλον συμμετείχαν στη δράση και έστειλαν το μήνυμα ότι: «Η καλύτερη πλαστική σακούλα είναι αυτή που δεν χρησιμοποιούμε!»


Στη συνέχεια και αφού κεράστηκαν με χυμούς και νερά, ενημερώθηκαν από ειδικούς για το θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας των θαλασσών και των ακτών από τα απορρίμματα. 



Στη δράση του Δήμου Σιθωνίας έδωσαν το παρόν τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Ψηλογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σπανός, οι οποίοι συνεχάρησαν όλους όσους συμμετείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: