Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Με πρόταση Σαμαρά ανοίγει και ο φάκελος «Χρηματιστήριο»


Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσουν στην κάθαρση σε σειρά υποθέσεων που έχουν ρίξει τη σκιά τους και στα δύο κόμματα αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Τρεις παράλληλες Εξεταστικές Επιτροπές θα διερευνήσουν τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, της Siemens και των ομολόγων, με το ΠΑΣΟΚ να αποδέχεται την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών για να ανοίξει και ο φάκελος του Χρηματιστηρίου.

Με την κίνησή του αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να δείξει πως επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, θέλοντας προφανώς να καθαρίσει και αυτός το εσωκομματικό του τοπίο.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, η σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών θα μπορεί να αποδόσει πολιτικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αν υπάρχουν. Στη Ρηγίλλης δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, η οποία πρέπει να τεθεί σε σωστή αιτιολογική βάση.

Η διαχείριση πάντως που θα κληθεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα είναι εύκολη αν προκύψουν πολιτικές ευθύνες για πρόσωπα της παράταξης. Συνεργάτες του ξεκαθαρίζουν πως τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να λάμψει η αλήθεια και πως μισή διαφάνεια δεν νοείται.

Ηδη, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν αμηχανία για το ενδεχόμενο να προκύψει εμπλοκή κορυφαίων στελεχών ιδιαίτερα στην υπόθεση της Siemens, ενώ από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν πως η απόφαση Σαμαρά τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λανθασμένη, καθώς την ώρα που θα τρέχουν σημαντικές εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας και με την κυβέρνηση να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητήματα αυτά η πολιτική ζωή του τόπου θα κυλά και πάλι στη σκανδαλολογία και την εσωστρέφεια.

Οσον αφορά την υπόθεση του Βατοπαιδίου, στη Νέα Δημοκρατία θα περιμένουν πρώτα να τελειώσει η Δικαιοσύνη το έργο της και μετά θα τοποθετηθούν ανάλογα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: