Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στη Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα (φωτογραφίες)


Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους και προσκυνητές από όλο τον κόσμο συνέρευσαν στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης τη βιβλική γενέτειρα του Ιησού Χριστού, για να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ δήλωσε ότι 25.000 προσκυνητές μετέβησαν στην Βηθλεέμ αυτό το έτος.


Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξέδωσε άδειες μετακίνησης για περίπου 500 παλαιστίνιους χριστιανούς από τη Λωρίδα της Γάζας και χαλάρωσε τα μέτρα κυκλοφορίας των χριστιανών στη Δυτική Όχθη.Στο Ισραήλ ζουν περίπου 160.000 χριστιανοί , ή περίπου το 2% του συνολικού πληθυσμού. Στη Δυτική Όχθη, υπάρχουν σχεδόν 200.000 χριστιανοί, οι οποίοι είναι περίπου το 8% του πληθυσμού ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ζουν λίγο περισσότεροι από 1.000 χριστιανοί.

Οι περισσότεροι χριστιανοί είναι μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις αρχές Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ο πατριάρχης των ρωμαιοκαθολικών Φουάντ Τουάλ οδήγησε την επίσημη πομπή προς τη φάτνη στην πλατεία της Βηθλεέμ. Πρόσκοποι, ξένοι προσκυνητές και Άραβες χριστιανοί, από την περιοχή ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.


Ο πατριάρχης χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Ναό της Γεννήσεως εξέφρασε στο κήρυγμά του το φόβο ότι η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να μην έχει καμία λύση.

 « Στην Αγία Γη, ζούμε μια σύγκρουση που δεν φαίνεται να έχει μια λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο πατριάρχης Τουάλ. Ωστόσο συμπλήρωσε πως «ως πιστοί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ανανεώσουμε την πίστη μας σε αυτή η γη - το σπίτι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών – που μια μέρα θα γίνει ένα καταφύγιο γαλήνης για όλους τους ανθρώπους».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Γιούντεχ.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: