Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Αντιπαράθεση με αφορμή καταγγελία για Πόρτο Καρράς



«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στο βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα και τον πρώην υφυπουργό του Κινήματος Χρήστο Πάχτα, με αφορμή την καταγγελία του πρώτου για προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης στην περιοχή του Πόρτο Καρράς.

Την καταγγελία έκαναν με συνέντευξη Τύπου πριν λίγες μέρες στην Αθήνα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας, Σπ. Κουβέλης, Γ. Μανιάτης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κρ. Αρσένης. Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε την καταγγελία «ψευδή», ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γεώργιος Μπόμπολης παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα.

Η καταγγελία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χρ. Πάχτα και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με αντιπαραθέσεις στα τοπικά ΜΜΕ της Χαλκιδικής. Με γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι «η επιστολή της Διεύθυνσης Δασών επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της περιοχής. Αποτελεί κόλαφο για τους συκοφάντες μου, ένας εκ των οποίων είναι ο Γ. Δριβελέγκας».

Για την επένδυση στο Πόρτο Καρράς σημειώνει πως «ο φιλόδοξος σχεδιασμός του Γιάννη Καρρά για ένα μοναδικό κέντρο πολιτισμού και τουρισμού, όπως έχει καταγραφεί και σε όλους τους νόμους και διατάγματα μέχρι και το 1996, αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των αρχών της πράσινης ανάπτυξης». Επισημαίνει πως ανάλογες επενδύσεις προωθούνται σε άλλες περιοχές (Μεσσηνία).

Ο Χρ. Πάχτας επικαλείται δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ότι «ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μια συκοφαντική επίθεση για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο».

Ο Γ. Δριβελέγκας σχολίασε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τον λόγο και τη σκοπιμότητα της παρέμβασης του Χρ. Πάχτα, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, και προς το παρόν αντιπαρέρχεται τις προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις σεβόμενος τον αγώνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: