Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Μαζί με συνεργό του συνελήφθη ο Τομπούλογλου, την Τετάρτη στον εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ στην κατοχή του, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου.

Τη σύλληψη του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία, ανακοινώνοντας ωστόσο και τη σύλληψη ενός συνεργού του.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κ. Τομπούλογλου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ στην κατοχή του, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου κατόπιν διαγωνισμού.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε τα χρήματα ως αντάλλαγμα προκειμένου να μην κηρύξει την εν λόγω εταιρεία έκπτωτη από το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 190.000 ευρώ, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

Τα προσημειωμένα χρήματα παραδόθηκαν στον κ. Τομπούλογλου έπειτα από συνάντηση που προγραμματίστηκε με εκπρόσωπο του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας.

Ο κ. Τομπούλογλου έδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, και στη συνέχεια αμφότεροι συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: