Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δάνειο 19,5 εκατομμυρίων ευρώ πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης


Τη λήψη δανείου την αποπληρωμή των προμηθευτών του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρουσιάζουν τους ορούς τους και την τράπεζα Πειραιώς να είναι εντέλει η δανειοδότης του δάνειου με το τόκο 5,6%.

Η απόφαση αυτή όμως καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκαλώντας και ένταση που φαίνεται και από της δηλώσεις των στελεχών.

«Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία που αναδεικνύει την προχειρότητα και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» μέσω της κ. Χρύσας Αράπογλου ενώ «δάνειο που καλύπτει τις τρύπες από την κακή διαχείριση της διοίκησης» λέει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», μέσω του κ. Ανδρέα Κουράκη.

«Ο δήμος μπαίνει σε ολισθηρό δρόμο», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Θωμάς Ακριβόπουλος από την παράταξη του ΛΑΟΣ τόνισε: «η διοίκηση να αναλάβει μόνη την ευθύνη της λήψης του δανείου».

Αντίθετος και καθησυχαστικός με όλα αυτά φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς όπως λέει «ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται γερά στα πόδια του και στον οικονομικό τομέα. Πήραμε την απόφαση να συνάψουμε το συγκεκριμένο δάνειο και ρίχνουμε στην αγορά 19,5 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο»

Πηγή: Hellenic Business

Ο τόκος αυτού του ποσού με μια πρώτη εκτίμηση είναι: 1.092.000 ευρώ.

Φτηνά θα κοστίσει στους Θεσσαλονικείς το δάνειο του απίθανου Παπαγεωργόπουλου...

Καταχρεωμένοι οι Θεσσαλονικείς...

Δηλαδή δεν φτάνουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερο χαράτσι από τον γελαστό, φτερωτό και άλλα πολλά Παπαγεωργόπουλο;

Καλά καλά, τις μαλακίες του Παπαγεωργόπουλου θα τις πληρώσει ο Καλαφάτης τελικά, που θα κατέβει για επόμενος Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: