Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών αστυνομικών και εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξεκινάει το επόμενο 24ωρο η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο, και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων συνδικάτων, σωματείων και φορέων το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας αναμένεται να «κλειδώσει» εντός της εβδομάδας, σε σύσκεψη που θα γίνει στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τους έως τώρα προγραμματισμούς, για την περιφρούρηση της ΔΕΘ και την αποφυγή επεισοδίων θα κινητοποιηθούν 3.500 με 4.000 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της περιφέρειας, που σταδιακά θα καταφθάνουν στην πόλη.

Λόγω κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη θα φθάσουν και 140 τροχονόμοι από διάφορες πόλεις, εκ των οποίων 40 δικυκλιστές και 80 πεζοί, με αποκλειστικό καθήκον τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο και την απομάκρυνση των Ι.Χ. που θα σταθμεύουν παράνομα.

Στη διάρκεια των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.  Από αέρος θα παρακολουθούν τις πορείες δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ. Ιδιαίτερα ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ3 και γύρω από το ΑΠΘ.

Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της τροχαίας ενόψει της έναρξης της Έκθεσης.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι από αύριο τα ξημερώματα έως το απόγευμα της Κυριακής, θα απαγορεύεται η στάθμευση ή στάση όλων των οχημάτων στις οδούς Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου έως την Πλατεία Σιντριβανίου) και Εγνατία (από πλατεία Συντριβανίου έως την 3ης Σεπτεμβρίου).

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: