Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Γλέζος: Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα Μνημόνια...


Δυο δεκάρες η βιολέτα, τσίγκολελέτα, τσίγκολελέτα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο οποίος είπε δεν αποκλείει τη συμμαχία ακόμα και με τα κόμματα που απαρτίζουν το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό εφόσον η εντολή από το λαό κατευθύνει προς την κατεύθυνση μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", δηλώνει ευθέως πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες, ξαφνιάζοντας με την άποψή του για την πιθανή "σύνθεση" αυτών:

"Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;", διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος στην ερώτηση ποια κόμματα εννοεί σε μια πιθανή συνεργασία "πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους", όπως τη χαρακτήρισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν βλέπει για ποιο λόγο να μην συμβεί κάτι τέτοιο: "Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;"

Το μόνο κόμμα που εξαιρεί από μια μετεκλογική συνεργασία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει πως παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν "ντέρμπι" ο ίδιος αισιοδοξεί για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως σημειώνει, έχει τους δικούς του δείκτες.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: