Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Κλονίστηκε η υγεία του ηθοποιού καθώς παρουσίασε ασιτία

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για την οικογένεια Μπάρκουλη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso.

Ο άλλοτε γόης του ελληνικού σινεμά, η σύζυγός του και ο 12χρονος γιος του μπήκαν σε νέο κύκλο ταλαιπωρίας. Η επιβαρυμένη υγεία του ηθοποιού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, κλονίστηκε ξανά, αφού, σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του Δημήτρη Ιωάννου, παρουσίασε σημάδια ασιτίας.

Η Μαίρη Μπάρκουλη εξομολογείται στην Espresso ότι η οικογένειά της προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει κάποιο οικονομικό στήριγμα, πουλώντας ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.
Συγκλονισμένος ο γιατρός που ανέλαβε τον Ανδρέα Μπάρκουλη (τον οποίο συνάντησε πρόσφατα σε ένα κοινωνικό κάλεσμα) περιγράφει στην Espresso πώς αντιλήφθηκε τα προβλήματα υγείας του ηλικιωμένου ηθοποιού, που οφείλονται κατά ένα μεγάλο μέρος σε ελλιπή σίτιση.

«Όταν είδα τον Ανδρέα, παρουσίαζε προβλήματα υποσιτισμού. Ζήτησα την επόμενη μέρα να έρθει στο ιατρείο, όπου τον μετέφεραν στα χέρια, αφού πλέον δεν μπορεί να κουνήσει τα άκρα του. Χρειάζεται πολλές εξετάσεις, καθημερινή μέτρηση του ζαχάρου και επουλωτικές αλοιφές. Ο Ανδρέας είναι απόλυτα κλινήρης», λέει ο παθολόγος - διαβητολόγος, Δημήτρης Ιωάννου στην Espresso.

Η Μαίρη Μπάρκουλη, ο άνθρωπος που στέκεται σαν βράχος δίπλα στο μεγάλο μας ηθοποιό όλα αυτά τα χρόνια, ξεσπά. Όπως λέει στην Espresso η ίδια δεν είχε αντιληφθεί ότι ο σύζυγός της είχε πάθει ασιτία. «Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Πίστευα ότι είχε βαρύνει τον τελευταίο καιρό, διότι έχει κι ένα ιστορικό με αρκετές παθήσεις. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι γιατρός, για να το καταλάβεις αυτό, όπως και συνέβη δηλαδή. Εκείνος παρατήρησε το χρώμα του, είδε πόσο αδύναμος ήταν και μου ζήτησε να του επιτρέψω να κάνει κάποιες εξετάσεις».

Τα αποτελέσματα ήταν για εκείνη ένα σοκ. «Μου είπε ότι είναι τόσο αδύναμος, επειδή δεν τρεφόταν σωστά. Γι' αυτό δεν μπορεί να περπατήσει πια ο Ανδρέας. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο φυσικοθεραπευτής που μας επισκέφθηκε στο σπίτι μαζί με το γιατρό, τον κ. Ιωάννου. Χρειάζεται ποιότητα στη διατροφή του. Δεν την είχε και γι' αυτό είναι τόσο αδύναμος. Εγώ μπορώ να τη βγάλω μόνο με πατάτες, όσπρια ή μακαρόνια. Εκείνος, όμως, χρειάζεται κόκκινο κρέας, μοσχάρι ή συκώτι, καθημερινά μαζί με ό,τι άλλο τρώει. Πρέπει να παχύνει αρκετά και να δυναμώσει, για να μπορέσει να αρχίσει να κάνει βήματα με το πι. Έπειτα, αν όλα πάνε καλά, θα περπατήσει κανονικά και πάλι από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα».

Πηγή: Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: