Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Με την πανίσχυρη American Jewish Committee «τα έβαλε» ο ΣΥΡΙΖΑ

Για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις.

Με μια σκληρή ανακοίνωση τον κατηγορεί ότι «εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις.»

 Μάλιστα στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.»

Σημειώνει επίσης ότι «...προκαλούν έκπληξη κάποια σημεία των χθεσινών δηλώσεων του κ. Χάρις τα οποία μπορούν να χαρακτηρισθούν ως άστοχα».

Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζοντας με ειρωνικό ύφος ότι:

«Παρόλο που ο κ. Χάρις επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα διστάσουμε να συμφωνήσουμε μαζί του ως προς την έξαρση του αντισημιτισμού στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε ενδεικτικά γεγονότα που συμβάλουν όντως στην ενίσχυση τέτοιων φαινομένων:

- Η δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού και ενός εκ των έμπιστών του, κ. Τάκη Μπαλτάκο ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας στην προοπτική συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

- Η προσχώρηση στον κόμμα του κ. Σαμαρά και η ανάδειξή σε κυβερνητικές θέσεις, στελεχών που έχουν κατ' επανάληψη εκθειάσει το θεωρητικό του Ναζισμού στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Πλεύρη.»


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στον κ. Βορίδη και στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι:

«Μπορεί ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, αν θέλει, να απευθυνθεί αρμοδίως στο Ισραήλ για περεταίρω πληροφόρηση. Θα πληροφορηθεί σίγουρα ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε ο διάδοχος του σημερινού επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής και Παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ. Θα πληροφορηθεί επίσης ότι κ. Βορίδης ήταν δεδηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Θα πληροφορηθεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα ότι ο κ. Βορίδης ηγείτο στο παρελθόν ξενοφοβικού και ακροδεξιού κόμματος, που λειτουργούσε ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων, του «Ελληνικού Μετώπου» . Κυρίως, όμως, θα πληροφορηθεί ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, όπως επίσης και ο σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι ένας από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξε «μαθητής» ενός δηλωμένου αντισημίτη, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγγράψει βιβλίο εναντίον των Εβραίων και τηρεί στάση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στα χρόνια της νιότης του φωτογραφιζόταν με ναζιστικές στολές, μιμούμενος τον Χίτλερ.
Τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξαν μέλη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του οποίου ο πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει διακριθεί για την αντισημιτική του στάση και την εχθρότητά του προς κάθε τι εβραϊκό.»


Και συνεχίζει:

«Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι «Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει επικίνδυνα ίδιες ιδέες με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι στη Νέα Δημοκρατία και στον περίγυρο του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινούνται σύμβουλοι, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και αντιλήψεις.

Αν ο κ. Χάρις είναι απληροφόρητος, τότε οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γεννά εύλογα ερωτηματικά η απόλυτη ταύτιση απόψεων αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, του εκτελεστικού διευθυντή μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, με εκείνες τις οποίες διατυπώνουν ακροδεξιοί θύλακες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο Μέγαρο Μαξίμου.»


Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: