Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καμμένος προς κατοίκους της Χαλκιδικής: «Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!»

Θύελλα από την προτροπή του Πάνου Καμμένου στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν κατά της λειτουργίας των ορυχείων χρυσού, να επιτεθούν στον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα

Πολιτική θύελλα, εισαγγελική παρέμβαση και βραχυκύκλωμα στους Ανεξάρτητους Ελληνες προκαλεί η - πρωτοφανής για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος - ακρότητα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εμφανίστηκε θιασώτης της «οχλοκρατίας» και οπαδός του... νόμου του Λιντς!

Ο εκτροχιασμός του κ. Καμμένου, ο οποίος προέτρεψε με επιτακτικό ύφος κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο του Αριστοτέλη και πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πάχτα, έρχεται να επιδεινώσει το βαρύ πολιτικό κλίμα και να προστεθεί στο κήρυγμα μίσους και στα βίαια έκτροπα, στα οποία πρωταγωνιστούν την τελευταία περίοδο βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κατά την οποία είχε ζητήσει από τους παρευρισκόμενους πολίτες της Χαλκιδικής «να ανατρέψουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, μέλη του κόμματος προσέγγισαν τον κ. Καμμένο ζητώντας πιο ενεργό στήριξη στη μάχη κατά της επένδυσης στα ορυχεία χρυσού. «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!..», ήταν η δική του προτροπή, όπως καταγράφτηκε από ιδιωτική κάμερα, την οποία φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος δεν είχε αντιληφθεί.

Η καταδίκη από την πλευρά του κυβερνητικού συνασπισμού υπήρξε ηχηρή, καθώς τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ανάλογες προκλήσεις μπορεί να διαμορφώσουν εκρηκτικό τοπίο στο εσωτερικό, προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρά πλήγματα και στην εικόνα της χώρας εκτός συνόρων. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χθες ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «διολισθαίνει σε πεδία εκτός του λεγόμενου συνταγματικού τόξου», στο οποίο μέχρι πρότινος ενέτασσε το κόμμα του. Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, συνέδεαν αυτή τη «διολίσθηση» και με τη δημοσκοπική πίεση που υφίστανται οι ΑΝΕΛ, πρωτίστως από τη Χρυσή Αυγή.

«Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον ρόλο Καμμένου και η ΔΗΜΑΡ, ενώ μεσοβέζικη στάση κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου περιορίστηκε να αποκηρύξει ως «πολιτικά άστοχη και ακραία» τη δήλωση Καμμένου, αλλά προέβαλε ενστάσεις για την εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του, επειδή - όπως αναφέρει - δεν έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα Μιχαλολιάκου ήταν το μόνο που δεν αντέδρασε στις προτροπές Καμμένου, οι οποίες προκάλεσαν ανατριχίλα και σε στελέχη των ΑΝΕΛ. Οταν γνωστοποιήθηκε το βιντεοσκοπημένο υλικό, αμήχανοι και μουδιασμένοι στενοί συνεργάτες του κ. Καμμένου προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αναφέροντας ότι «ο πρόεδρος δεν κυριολεκτούσε» και πως «εννοούσε ότι οι δημότες πρέπει να εκδιώξουν τον δήμαρχο».

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ. Στην επίσημη αντίδρασή του, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κινήθηκε σε γραμμή μεταμέλειας, αλλά επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση με μομφές κατά της Δικαιοσύνης. «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές (...) και για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου...», ανέφερε. 

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή» και κατήγγειλε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι «την ίδια ώρα που συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες, χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής».

«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καμμένος, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής», σχολίασε και η ΝΔ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο τόπος».

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: