Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος!

ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 77χρονου άνδρα που έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τις εννέα το πρωί στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος που βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ανάμεσα σε δένδρα, έβγαλε ένα περίστροφο και αυτοπυροβολήθηκε μία φορά στο κεφάλι.

Οι περαστικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα. Η σορός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.


Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγούσε ότι οικονομικοί λόγοι τον οδηγούν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου», έγραψε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Λουράντου, προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο άτυχος άνδρας ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός και μέλος του ΦΣΑ έως το 1994 όταν και πούλησε το φαρμακείο του.

«Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά.

Δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή», είπε ο κ. Λουράντος.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: