Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής - Έκθεση UITT 2012

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 4 Απριλίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Χαλκιδική συμμετείχε από 28 έως 30 Μαρτίου 2012 στην έκθεση UITT στο Κίεβο, εντός του stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο Περίπτερο των 150τ.μ. του Ε.Ο.Τ. Συνεκθέτες στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ήταν επίσης η Ρόδος, η Κρήτη και η Εύβοια. Αξιοσημείωτη ήταν και η μεγαλοπρεπής παρουσία της Τουρκίας. Η έκθεση γενικά ήταν πολύ περιορισμένη για τα δεδομένα μιας χώρας με το μέγεθος της Ουκρανίας.

Το Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος. Από την πλευρά των ξενοδόχων στο stand της Χαλκιδικής συμμετείχαν οι κύριοι Λασπάς και Τσιρωνάς.


Δυναμική παρουσία στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. υπήρχε και από τους Τουριστικούς Οργανισμούς ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ TRAVEL και BOMO TRAVEL, ενώ παρουσία υπήρχε και από εκπρόσωπο του MELI TOURS.

Γενικά υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για πληροφορίες όσον αφορά τον προορισμό μας, αλλά και μεγάλη ζήτηση καταλόγων από τα τουριστικά γραφεία.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κύριο Ιγκόρ Σιμπίγα και συμφωνήθηκε η διοργάνωση από μεριά του Προξένου fam trip πρακτόρων κατά το δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου. Για το ίδιο διάστημα υπάρχει κι από το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μόσχα η σκέψη για επίσκεψη δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη Χαλκιδική.

Πρέπει να σημειώσουμε κάποια στοιχεία για την Ουκρανία, τα οποία παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον:

1) ο μέσος μισθός ανέρχεται στις μεγάλες πόλεις στα 300€ με 400€ το μήνα ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα 200€, η δε σύνταξη σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στα 100€ με 150€.

2) ο πληθυσμός της χώρας είναι 50 εκατομμύρια κάτοικοι, από τα οποία τα 5 εκατομμύρια ζουν στο Κίεβο.

3) υπάρχει μεγάλη προετοιμασία για τον Ιούνιο, λόγω του EURO

4) η βίζα εκδίδεται πια, σύμφωνα και με τα τουριστικά γραφεία, μέσα σε διάστημα 24-48 ωρών. Πολλές από τις βίζες είναι πολλαπλών χρήσεων και 6άμηνης διάρκειας.

5) όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Κίεβο: ενδεικτικά ο τουριστικός οργανισμός MOUZENIDIS TRAVEL από τις 25/04 έχει προγραμματίσει 5 πτήσεις την εβδομάδα.

Χρειάζονται ακόμη μερικά χρόνια για να ανοίξει η αγορά της Ουκρανίας, όπως αυτή της Ρωσίας, κυρίως λόγω της Οικονομίας της χώρας: λίγοι πλούσιοι, πολύ φτωχός ο υπόλοιπος πληθυσμός. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων που έχουμε από τις αφίξεις των Ουκρανών στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δικαιολογούν απόλυτα το ενδιαφέρον μας για αυτή την αγορά: 3306 άτομα το 2009, 9381 το 2010, 18640 το 2011 (αύξηση 98,69%) σε 2 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: