Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: «Όχι» στην παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 Κατά της παραπομπής του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Συγκλήτου M. Τσινισιζέλης δεν προκύπτει κανένας λόγος που να δικαιολογεί την παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να τεθεί σε αργία.

Στην απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη του οργάνου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η Σύγκλητος δηλώνει επίσης αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

Μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, ο Θ. Πελεγρίνης κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «αυταρχισμό», ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος, υποστηρίζοντας «ότι ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας». Επεσήμανε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών», ενώ δήλωσε πως αισθάνεται «δέος» απέναντι στους υπαλλήλους «που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους».

«Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις 16:00 ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Οδιοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα συνεδριάσουν αύριο στις 10 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ σε εξέλιξη την ίδια ώρα βρίσκεται η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΜΠ, όπου άνοιξαν σήμερα δύο ακόμη σχολές.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: