Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Συνάντηση συνεργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης με το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με το νέο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρι Μπίλια είχαν ο Πρόεδρος Χάρης Κυπριανίδης και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παππάς του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τρέχουσες εξελίξεις στο έργο, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που έθεσαν και θέτουν ακόμα σε κίνδυνό την πορεία του έργου.  Στη συνάντηση αυτή τονίσθηκε η ανάγκη διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο των προβλημάτων του έργου, με την ύπαρξη ουσιαστικών εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, είτε σε επίπεδο διεύθυνσης είτε με τη μορφή μίας εκτελεστικής ομάδας.

Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διαχείρισης των αρχαιολογικών καταστάσεων σε πλαίσιο πρόληψης και προετοιμασίας, προκειμένου στο μέλλον να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις,
όπως αυτή που δημιουργήθηκε με τις αρχαιότητες στο Σταθμό Βενιζέλου, οι οποίες τελικά και καθυστέρησαν το έργο και υπονόμευσαν την πολιτιστική μας κληρονομιά, στη συνείδηση πολλών πολιτών της πόλης μας.

Επιπλέον, αξιολογήθηκαν οι διαθέσεις της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία, αν το επιθυμεί, μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην πρόοδο και την αποπεράτωση του έργου.

Τέλος, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν τη διάθεσή τους, όταν επαννεκινηθούν οι εργασίες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στο βαθμό που τους αναλογεί, για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

http://metro-thessalonikis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: