Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Τέλος στα τιτιβίσματα στο Twitter

Σταμάτησε από τα μεσάνυχτα η πρόσβαση των Τούρκων στο Τwitter, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.


Ο Ερντογάν είχε απειλήσει πως, «εάν χρειαστεί», θα απαγόρευε το YouTube και το Facebook μετά τις εκλογές. Η δήλωση εκείνη είχε προκάλεσει εντύπωση και αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός είχε βάλει στο στόχαστρο το Twitter κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 2013, λέγοντας πως το δίκτυο -που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι διαδηλωτές- ήταν «μπελάς».

Η Twitter Inc ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία έχει απαγορευτεί στην Τουρκία. Η ίδια δημοσίευσε μήνυμα, συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB).

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: