Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήρια - Μήνυμα στη σύνοδο κορυφής

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Με επεισόδια που κράτησαν ως αργά το απόγευμα, στη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών στην εκ μέρους κάποιων διαδηλωτών εκτόξευση μολότοφ, πραγματοποιήθηκαν τα χθεσινά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, που είχαν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, υπήρξαν τρεις τραυματισμοί, ενώ ένας άνδρας 66 ετών που ήταν παρών στη διαδήλωση, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωνε 103 προσαγωγές και επτά συλλήψεις.

«Αυτή την ώρα, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών στο Βουκουρέστι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», δήλωσε με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν με πρώτο τον ελληνικό λαό, καθώς οι πολιτικές τους «άδικες, άνισες, αναποτελεσματικές, μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω στους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ αυτοί που ευθύνονται βρίσκονται στο απυρόβλητο. «Πλουτίζουν και πίνουν στην υγειά των κορόιδων», συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης. «Κατάφεραν το ακατόρθωτο, να μην ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι αριθμοί», είπε, καταλήγοντας: «Φτάνει πια με τους δοσίλογους».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική απεργία, ήταν μαζική. Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες εργαζομένων, ενώ, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Βαλλονίας-Βρυξελλών Βελγίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Τη στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, για να δικαιολογήσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δις  που, όπως είπε, θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία.

«Οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα γονατίσουν το λαό και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «η άμμος στην κλεψύδρα τους έχει αρχίσει να αδειάζει».

Ο Π. Καμμένος

Ο κυβερνητικός θίασος έχει μετατραπεί σε μια κακή κωμωδία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Πίσω από αυτή την κωμωδία, «παίζεται όμως ένα δράμα», είπε ο κ. Καμμένος, κάνοντας λόγο για το «δράμα» της ελληνικής οικογένειας, του εργαζομένου, του συνταξιούχου και της μικρομεσαίας επιχείρησης που βλέπουν το βιός τους να κατάσχεται από τις εισπρακτικές εταιρείες που μπαίνουν στα σπίτια τους.

Η τρόικα «υλοποιεί τα σχέδια του ξένου πια κατακτητή» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να καταλήξει ότι αυτή δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των εθνών κρατών που πιστέψαμε, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου γερμανικού Ράιχ.

Η Αλέκα Παπαρήγα

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γενική γραμματάς της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: