Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστίν στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα  100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής (1912 – 2012), θα μεταφερθεί στον Πολύγυρο η πάνσεπτος Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ».

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, η οποία θα συνοδεύεται από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητος του Αγ. Όρους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, του Πολυγύρου.

Θα την υποδεχτούν ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος μετά του ιερού κλήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Αρχών της Χαλκιδικής και ο ευσεβής λαός.


κλικ για μεγέθυνση

Η σεβάσμια και ιστορική Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου Πολυγύρου το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Νοεμβρίου 2012  και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 ώρα 9 το πρωί.

Για τη διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα, ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως ότου απαιτηθεί.

Σας στέλνουμε την Πρόσκληση – Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την λεπτομερέστερη ενημέρωση του λαού της Χαλκιδικής και παρακαλούμε για τη συχνή μετάδοση της είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: