Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

O Δήμος Σιθωνίας στην έκθεση Τουρισμού "Philoxenia"


Νικήτη 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμος Σιθωνίας στην έκθεση Τουρισμού «Philoxenia”

Στην προβολή της πανέμορφης Σιθωνίας Χαλκιδικής και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει η Δημοτική Αρχή με τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2011, που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία του Δήμου καθίσταται περισσότερο δυναμική, καθώς την αποστολή πλαισιώνουν τα Σωματεία Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Ν. Μαρμαρά, Αγ. Νικολάου – Βουρβουρούς – Πυργαδικίων και ο Σύλλογος επαγγελματιών Σάρτης.

Στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο περίπτερο 15 της Helexpo , ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την περιοχή, να πάρει χρήσιμες πληροφορίες και να κλείσει τόσο τις καλοκαιρινές, όσο και τις χειμερινές του διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Δημήτρης Δημητρός, τονίστηκε ότι ο Δήμος είναι ο πρώτος που τείνει ενεργά χείρα συνεργασίας στους παραγωγικούς φορείς για τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις με παράλληλη παρουσία εκπροσώπων τους και ότι στοχεύει στην αγαστή μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου η Σιθωνία να συνεχίσει να είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος αναφερόμενος στη συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της συμμετοχής στην έκθεση σε αντίθεση με άλλους δήμους της Χαλκιδικής γιατί έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον Τουρισμό δημιουργώντας συγκεκριμένη δομή τουριστικής προβολής στη Δημοτική μας Επιχείρηση.

Με βάσει αυτό, σχεδιάζουμε τα βήματά μας και δε χάνουμε ευκαιρίες, γνωρίζοντας ότι με σκληρή δουλειά και συγκεκριμένη στόχευση μπορούμε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το να παραμένει η Σιθωνία πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς με στόχο την κατασκευή έργων υποδομής για να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας, δημιουργούμε υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, στηρίζουμε έμπρακτα τους παραγωγικούς Φορείς, θέτουμε στόχους υψηλούς αλλά όχι ανέφικτους. Η Σιθωνία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής. Μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης καθώς διαθέτει και το φυσικό περιβάλλον και τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχοληθεί εξειδικευμένα. Αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ενισχύουμε τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις, συνεργαζόμαστε με τους συνδημότες μας όλοι μαζί, σαν μία δυναμική αλυσίδα».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Δημητρός έκανε λόγο για δυναμική προσπάθεια του Δήμου προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των υποδομών Τουρισμού και ευχαρίστησε τους παραγωγικούς Φορείς της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: