Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ίντριγκες και μεγάλο παρασκήνιο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Περίεργες παρασκηνιακές κινήσεις ετερόκλητων ομάδων και μεμονωμένων στελεχών καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο περίεργες, που ακόμη και οι πλέον έμπειροι από τις παλιοσειρές της Χαριλάου Τρικούπη, δεν μπορούν να εξηγήσουν. Παρά το γεγονός ότι διαπιστώνουν πως κοινός τόπος είναι η διεκδίκηση της αρχηγίας στην μετά-Βενιζέλο εποχή, η οποία τοποθετείται με απώτατο χρονικό ορίζοντα την επομένη των βουλευτικών εκλογών, αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ κινηθεί κοντά στα μονοψήφια νούμερα που του δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης και μια μικρή ομάδα πολιτικών του φίλων, δεν κρύβουν την επιθυμία τους να συνεργαστούν (μετά τις βουλευτικές εκλογές) με τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αυτό δεν βλέπουν ότι αυτό μπορεί να γίνει με πρόεδρο του Ευ. Βενιζέλο.
Αντιθέτως, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ήταν δυνατόν αν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ο Σκανδαλίδης.

Με ιδιαίτερη μυστικότητα, κινείται προσφάτως ο Πέτρος Ευθυμίου. Αν και δεν αποκαλύπτει πλήρως τις προθέσεις του, δημιουργεί την εντύπωση ότι θα επιθυμούσε να δημιουργήσει κάποια κρίση στον Ευ. Βενιζέλο- κρίση η οποία ενδεχομένως να έθετε σε αμφιβολία την κυβερνητική πλειοψηφία. Για τον Π. Ευθυμίου, πολλοί πίστευαν ότι ενεργεί για λογαριασμό του Κώστα Λαλιώτη ή με τις ευλογίες του. Όμως η  ξαφνική εμφάνιση του Κ. Λαλιώτη, στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, μετά από πολυετή απουσία, αποδυνάμωσε τα προαναφερόμενα σενάρια.

Σε διαρκή επαγρύπνηση (και διεργασίες) βρίσκονται οι Παπανδρεϊκοί- όσοι δηλαδή δεν έχουν ήδη αποχωρήσει. Γερουλάνος και Πεταλωτής, λέγεται ότι θα δραστηριοποιηθούν για τις ευρωεκλογές. Αρχίζουν όμως να αισθάνονται πολύ μόνοι. Η Κοππά θα συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ, το ίδιο και ο Μπεγλίτης, ο Ξυνίδης έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Καρχιμάκης έχει τον «χαβά» του. 

Ο Μιχ. Καρχιμάκης και οι αρκετοί «συνοδοιπόροι» ενίοτε πετάνε καρφιά στον Βενιζέλο για τη συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά, για τους «58» βγάζουν… σπυριά, είναι και με τον Γιωργάκη και- γενικώς, εμφανίζονται υπερκινητικοί. 

Από όλη αυτή την κινητικότητα, να μην ξεχάσουμε τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μπορεί να μην επανήλθε, αλλά βρίσκεται- κατά ένα τρόπο, στο κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: