Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Ελασσόνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Τετραήμερη επίσκεψη στην Ελασσόνα της Λάρισας πραγματοποιεί απο σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφθασε το πρωί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απευθείας από την Κωνσταντινούπολη στην 110 Π.Μ στην Λάρισα, όπου και τον υποδέχθηκαν: ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Λάρισας, Ιγνάτιος και Ελασσόνας Βασίλειος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Σε δήλωση του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αμέσως μετά την άφιξη του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: "Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά προσκεκλημένος του αδελφού μητροπολίτου Ελασσόνος.Όπως είδατε έτυχον θερμής υποδοχής από όλους τους φορείς και παράγοντες με επικεφαλής τον Μακαριότατο και πολύ αγαπητόν αδελφόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προς τον οποίον και προς όλους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για τα αισθήματα τους.

Είμαι περισσότερο από βέβαιος οι θα έχουμε ευτυχή αναστροφήν όλες αυτές τις ημέρες στην Ελασσόνα και μεθαύριο στην Τρίπολη και θα επιστρέψω πάλι στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολιν κομιστής αισθημάτων σεβασμού και αγάπης του ευσεβούς ελληνικού λαού προς την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολής. Εύχομαι σε όλους σας, σε όλο τον ελληνικό λαό όλα τα καλά του Θεού και μεταφέρω την ευχή και την ευλογία της μητρός Εκκλησίας".

Ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε οδικώς για την Ελασσόνα, όπου και του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή. Καθ' οδόν πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στον Δήμο Γιάννουλης, ενώ θερμή υποδοχή του επιφυλάχθηκε και στην ιστορική κοινότητα Τσαριτσάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: