Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Κ. Καραμανλής: Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας


Της Αιμιλίας Σταθάκου

Με εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας για τη νέα γρίπη.

Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην προμήθεια 24 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τον ιό ενώ η πρώτη παραλαβή θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο εμβολιασμός όμως θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μόλις δοθεί και η επίσημη έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Ειδικότερα το Σχέδιο προβλέπει ότι από την πανδημία της γιπης θα νοσήσει ένα 30%-50% του πληθυσμού της χώρας και περιλαμβάνει τους παρακάτω 5 άξονες:

-Πρώτος : υπεύθυνη, ανοικτή και διάφανη ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά άμεσα στοχευμένη και πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

-Δεύτερος : στενός διυπουργικός συντονισμός.

-Τρίτος : προμήθεια όλου του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Η χώρα μας είναι ανάμεσα στις πρώτες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση Ο πληθυσμός, επίσης, θα εμβολιαστεί με ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

-Τέταρτος :η ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Υγειονομικών Μονάδων της χώρας, με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση κατά 100 των κλινών εντατικής θεραπείας. Επίσης δημιουργείται δίκτυο ιδιωτικών γιατρών και φαρμακοποιών που συστρατεύονται στον εθνικό στόχο.

-Πέμπτος :συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση και η διεύρυνση της υποδομής των εργαστηρίων αναφοράς.

Στο μεταξύ εντοπίστηκε τέταρτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης, που αφορά νεφροπαθή ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ πέντε γιατροί εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο της Κω. Ύποπτα συμπτώματα εμφάνισαν επίσης δύο γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου και πέντε ιατροί και τρεις νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πηγή: Απογευματινή

Εμείς δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε.

Τι θα μας κάνουν;

Θα μας πάρουν με το περιπολικό;

Δεν γουστάρουμε να κάνουμε το εμβόλιο, πως το λένε, πειραματόζωα δεν θα γίνουμε.

Ένα είναι σίγουρο, ότι θα πεθάνουμε κάποτε, πάντως δεν θα πεθάνουμε από τη νόσο των γουρουνιών. Τα εμβόλια που προορίζονται για εμάς, τα χαρίζουμε να τα κάνουν ο πρωθυπουργός, ο Αβραμόπουλος και μερικοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: