Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ισοπαλία με τσαμπουκά κόντρα στην Αταλάντα


Ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Αταλάντα αναδείχθηκε ο Ηρακλής στο σημερινό του φιλικό παιχνίδι στο Μπρετόνικο της Ιταλίας με τους «κυανόλευκους» να είχαν πολύ καλή παρουσία παρά τις επτά απουσίες τους (σ.σ. ο Πιλότο στο Οπότο για επέμβαση ενώ οι Κοβαλέφσκι, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Ντιέ, Κονέ και Τούμα έμειναν στο ξενοδοχείο).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Μιλάνο και αξιοποίησε ο Επστάιν στο 49΄ με την Αταλάντα να ισοφάρισε στο 70΄ με κεφαλιά του Τιμπόνι από φάουλ του Κουαρέσμε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπαντής είπε όχι στο 5΄ στο σουτ του Παντόιν όπως και στο 10΄ με τον Ηρακλή να έκανε αισθητή την παρουσία του στο 25΄ από την σέντρα σουτ του Μάρτος. Στο 40΄ μάλιστα λίγο έλειψε οι «κυανόλευκοι» να προηγηθούν αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Λέκι μετά το κόρνερ του Επστάιν προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι όσο για την επανάληψη εκτός από τα δύο γκολ στο 50΄ η Αταλάντα κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι από ανατροπή εκτός περιοχής του Καζέρτα από τον Γιαννούλη της οποίας ακολούθησε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ένα λεπτό αργότερα στο 51΄ το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Καζέρτα για να αποκρούσει ο Μπαντής ενώ στο 65΄ η κεφαλιά του Τιριμπόκι πέρασε άουτ όπως και το σουτ του Παπαστεριανού στο 66΄.

Ηρακλής: Μπαντής, Μάρτος (75΄ Σαρακατσάνος), Γιαννούλης, Παπαζαχαριας (75΄ Κατσαμπής), Λέκι, Παπαστεριανός, Φούφουλας, Μιλάνο (68΄Γιάντσης), Επστάιν (75΄ Βουτσιάς), Ντίκα (46΄ Γιάκομπ), Μπόσνιακ (60΄ Αγρίτης).

Αταλάντα: Κόπολα, Γκάρικς, Μπελίνι, Μανφρεντίνι, Τιμπόνι, Μπαρέτο, Γκουαρέντε, Καζέρτα, Παντόιν, Μπιάνκο, Τιριμπόκι.

Μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ, επισήμανε πως: «Έγινε ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό φιλικό με την Αταλάντα να έπαιξε σκληρά και βρώμικα. Σταθήκαμε καλά και αρκεί να παίζουμε οργανωμένα. Έχουμε ωστόσο ακόμα δρόμο να βελτιωθούμε αλλά φαίνεται ότι δεν δουλεύουμε τζάμπα.

Μας βγήκανε και κάποια προβλήματα αλλά δεν ανησυχούμε. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα αφού στόχος μας είναι στην αρχή του πρωταθλήματος να είμαστε υγιείς», για να επαναλάβει όπως και μετά το φιλικό παιχνίδι του με την Πάρμα ότι: «Ζητάμε τον τσαμπουκά. Το είπα και στο προηγούμενο φιλικό ότι έλειπε από τον Ηρακλή», ενώ τέλος για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του σχολίασε πως: «Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε γκολ από τέτοιες φάσεις. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος που δεν θα πρέπει να γίνεται. Παρά την κούραση όμως δείξαμε όρεξη και με κάνει να βλέπω το αύριο του Ηρακλή με καλό μάτι και αισιοδοξία».

Κι όσο για τον Μανόλη Παπαστεργιανό τόνισε: «Πιστεύω ότι είχαμε μία καλή εμφάνιση. Ξέραμε από τηνα ρχή ότι θα παίζαμε με μία ιταλική ομάδα και θα λέπρεπε να παίξουμε δυνατά αλλά αδικούμαστε από το τελικό σκορ. Για αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε σε φάσεις όπως αυτή που δεχθήκαμε το γκολ. Παρόλα αυτά όμως είχαμε καλύτερη εμφάνιση από ότι με την Πάρμα και συηνεχίζουμε».

Τέλος σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Πιλότο είπε: «Σίγουρα μας σόκαρε όλους ο τραυματισμός του και εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να είναι και πάλι κοντά μας».

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: