Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μητσόπουλος

Λευκωσία: Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος υπέστη χθες ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας γιατρών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, ο Τάσος Μητσόπουλος έσβησε στις 13:30 μετά το μεσημέρι.

«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περαιτέρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ», αναφέρει το λιτό ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος έφυγε από τον κόσμο αυτό. Η οικογένειά του, η Κύπρος μας, έχουν χάσει έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν εξαίρετο πολιτικό»,
δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Η είδηση του θανάτου του Τάσου Μητσόπουλου σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το πρωινό ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για βαθμιαία επιδείνωση της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου, ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη κατάσταση από τους θεράποντες ιατρούς.

"Μόνο οι προσευχές μπορούν να βοηθήσουν, είχε δηλώσει νωρίτερα φανερά συγκλονισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υγεία του Τάσου Μητσόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν υπουργός Άμυνας από τις 12 Μαρτίου 2014, όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ προηγουμένως ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965.
Έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη με δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Άρη.
Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ήταν επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο υπηρέτησε σε διάφορα πόστα.
Μιλούσε την αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Διατέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 εκτελούσε χρέη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Στην Κύπρο διατέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.
Διατέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.
Για 22 έτη (1978-2000) ήταν μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τετραετία 1989-1993, τετραετία κατά την οποία ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Διατέλεσε διευθυντής γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη διετία 1993-1995 και για την οκταετία 1999-2008, του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Για 9 χρόνια ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1999-2008.
Διετέλεσε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.
Διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Από τις 12 Μαρτίου 2014 ήταν Υπουργός Άμυνας.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: