Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μέρκελ: Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε την πίεση στην Ελλάδα

Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε η γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας αμέσως μετά τη νίκη της στη γερμανική τηλεόραση, σχολιάζοντας την προοπτική ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

«Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε πρόωρα τη μεταρρυθμιστική πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «στον βαθμό που γνωρίζω τι θα κοστίσει κάτι, θα το πω, αλλά δεν πρόκειται να πω προκαταβολικά κάτι που δεν γνωρίζω».

Η γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναφερθεί στo χρηματοδοτικό κενό, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν έχει πει την αλήθεια στους πολίτες.
Η ίδια ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε μιλήσει για ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 στην γερμανική Βουλή, ενώ, όπως σημείωσε, «με τον δικό του, ανοιχτό τρόπο», το επανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο.

«Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ζήτημα τέθηκε κατ' επανάληψη», δήλωσε η Καγκελάριος και διευκρίνισε ότι η ίδια προτιμά να τοποθετείται για τα ζητήματα που τίθενται άμεσα ενώπιόν της. «Οι ψηφοφόροι γνώριζαν επακριβώς» είπε ακόμα.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: