Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αποφάσισε να υπογράψει τελικά τα νέα μέτρα

ΕΛΗΞΕ ΤΟ «ΘΡΙΛΕΡ» ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

 Η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη χρειάστηκε προκειμένου να δοθεί τελικά λύση στην κυβερνητική «εμπλοκή» που είχε δημιουργηθεί από το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος είχε διαμηνύσει στο Μαξίμου πως δεν προτίθεται να υπογράψει το νέο πακέτο μέτρων, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων περικοπών που κατατίθεται με βάση τον προγραμματισμό το απόγευμα στη Βουλή έπρεπε πρώτα να σταλεί σε κάθε υπουργείο χωριστά ώστε να λάβει την υπογραφή των αρμόδιων υπουργών.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος και στο παρελθόν είχε εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του με ορισμένα από τα μέτρα που συνοδεύουν το νέο πακέτο δήλωνε πως δεν θα βάλει την υπογραφή του,
προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τελικά μετά από έκτακτη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ με τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Φ. Κουβέλη ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να υπογράψει και έτσι το πολυμονοσχέδιο έχει πάρει πλέον το δρόμο για τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, την υπογραφή του στα νέα μέτρα έβαλε το μεσημέρι και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος φερόταν, επίσης, ότι αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο.

«Φήμες που αναφέρουν ότι δεν υπέγραψα το σχέδιο νόμου είναι αναληθείς», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Αντώνης Μανιτάκης. 

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: